Zijn er sterke dranken op basis van ahornsiroop of andere alcholische producten?

Is er alcoholische ahornsiroop?

Het antwoord is ja. Ahornsiroop kan worden vergist om traditionele ale en een unieke alcohol genaamd acerglyn te maken. Vroeger namen de producenten van ahornsiroop de laatste sappen van het seizoen, die donkerder en minder aantrekkelijk waren, en lieten die gisten om er in de winter van te genieten.

Wat is maple whisky?

Crown Royal Maple Finished Whisky is een uitzonderlijke blend die de smaak van ahorn combineert met de kenmerkende zachtheid en het karakter van Crown Royal blended whisky’s. De blend wordt vervolgens afgewerkt in met esdoorn geroosterd eikenhout om een unieke zachte ervaring te leveren.

Kun je whisky maken van ahornsiroop?

Je kunt de ahornsmaak instellen op welk niveau je maar wilt, gebruik elke whiskey die je maar wilt, en verbaas je vrienden! Het recept is eenvoudig, 4 tot 8 ons ahornsiroop op een fles whisky van 750 ml.

Hoe wordt gefermenteerde ahornsiroop genoemd?

Ahornmede, ook wel acerglyn genoemd, wordt gemaakt door een deel van de honing te vervangen door zuivere ahornsiroop. Hier is een heerlijk recept voor 1 gallon ahorne honingwijn, gefermenteerd met sinaasappel en specerijen!

Wat is maple rum?

Maple Rum wordt gemaakt met Vermont bronwater en melasse en wordt 3 jaar gerijpt in verkoolde witte eiken vaten, 2 jaar in Smugglers’ Notch Distillery bourbon vaten, en 1 jaar in onze 100% zuivere Vermont maple syrup bourbon vaten.