Wie is Pete in vredesnaam

Hint: Pete steelt iemands donder. Hoewel er een aantal fascinerende idioomoorsproningen zijn, is er één waar mensen misschien ook nieuwsgierig naar zijn: “voor Pete’s sake!” En voor Pete’s sake, zou je moeten doen. De uitdrukking gebruikt Pete in wezen als een milde vervanger van God of Christus in deze uiting van ergernis of frustratie.

Wie is de liefde van Pete?

Een milde eed van shock, ergernis, frustratie, of woede, waarbij “Pete” een eufemistische vervanging is voor “God.” In hemelsnaam, ik zag die auto niet eens aankomen!

Waar komt het zeggen omwille van Pete vandaan?

“Omwille van Piet” is ontstaan als vervanging voor “omwille van Christus” en andere soortgelijke uitdrukkingen. Volgens het Oxford English Dictionary is “omwille van Pete” meer dan een eeuw geleden in gebruik gekomen en heeft het geleid tot soortgelijke uitdrukkingen als “in de liefde voor Pete” in 1906 en “in de naam van Pete” in 1942.

Wat betekent Pete sake?

“Omwille van Piet” is ontstaan als vervanging voor “omwille van Christus (of God)” en andere soortgelijke uitdrukkingen – omdat het gebruik van een verkorte vorm van de naam van de discipel Sint-Pieter in plaats daarvan als minder beledigend werd beschouwd.

Waar komt de liefde voor Mike vandaan?

“For the love of Mike” komt voor in het begin van de jaren 1880, waarschijnlijk als verwijzing naar St. Michael, en lijkt een eufemisme te zijn voor “for the love of God”. Volgens het Oxford English Dictionary komen “for Pete’s sake” en “for the love of Pete” ongeveer 25 jaar later.

Waarom is Pete een eufemisme voor God?

Hint: Piet steelt iemands donder.
De uitdrukking gebruikt Pete in wezen als een milde vervanger voor God of Christus in deze uiting van ergernis of frustratie. Het is vergelijkbaar met het minder gebruikelijke, “voor de liefde van Mike.” De overgang naar Pete maakt de uitdrukking meer sociaal aanvaardbaar en minder beledigend.

Wat betekent Pete?

Engelse Baby Names Betekenis:
In het Engels Baby Names de betekenis van de naam Pete is: Een rots. Vorm van Peter.

Waar komt dat in godsnaam vandaan?

Een uitroep van woede of frustratie. Dit eufemisme voor “in hemelsnaam” is van Amerikaanse oorsprong en dateert van rond 1900. Volgens één schrijver is het bedacht door de cartoonist Thomas Aloysius Dorgan (1877-1929), die zijn werk ondertekende als TAD en die de naam “hot dog” zou hebben uitgevonden.