Wie is de eigenaar van Modelo bier?

Wie is de eigenaar van Modelo in de VS?

Constellation Brands, Inc.
VICTOR, N.Y., 7 juni 2013 – Constellation Brands, Inc. (NYSE: STZ en STZ.B), een toonaangevend drankalcoholbedrijf, kondigde vandaag aan dat het zijn overname van de Amerikaanse bieractiviteiten van Grupo Modelo van Anheuser-Busch InBev voor ongeveer $ 4,75 miljard heeft voltooid.

Wie heeft Modelo uitgekocht?

AB InBev
AB InBev koopt Corona-maker Modelo voor $20 miljard.

Is Modelo bier Mexicaans bezit?

Hoewel het bedrijf de laatste jaren van eigenaar is veranderd, is het hoofdkantoor van Grupo Modelo nog steeds in Mexico-Stad gevestigd, en de brouwerijen die Modelo-bier produceren bevinden zich allemaal in het land.

Is Modelo bier eigendom van Corona?

Het in België gevestigde Anheuser-Busch InBev, algemeen bekend als AB InBev, is het grootste bierbedrijf ter wereld dat meer dan 200 wereldwijde merken bezit, waaronder de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo die in feite twee van de best verkopende merken verkoopt – Corona en Modelo.

Is Budweiser de eigenaar van Corona?

Corona is een biermerk dat wordt geproduceerd door de Mexicaanse brouwerij Cervecería Modelo en eigendom is van de Belgische onderneming AB InBev.

Wie is de eigenaar van Dos Equis?

Dos Equis, Tecate en Sol worden alle geproduceerd door de Cuauhtémoc Moctezuma Brouwerij, die eigendom is van Heineken en gevestigd is in Monterrey, Mexico. De brouwerij werd opgericht in 1890 en is momenteel actief op verschillende locaties in Mexico: Monterrey, Guadalajara, Toluca, Tecate, Orizaba, en Meoqui.

Welk bedrijf is eigenaar van Corona?

Anheuser-Busch InBev
Drankgigant Anheuser-Busch InBev (AB InBev) nam in 2013 het moederbedrijf van Corona, Grupo Modelo, over, maar Amerikaanse antitrusttoezichthouders eisten dat het de in de VS gevestigde activiteiten van het bedrijf aan Constellation zou verkopen.

Van wie is Pacífico?

Alcoholgehalte: 4,5 procent. “Clara” betekent helder, blond, in tegenstelling tot “oscura” (donker). De Pacífico-brouwerij werd in 1954 gekocht door de Mexicaanse brouwerijgigant Grupo Modelo, die later werd overgenomen door het Belgisch-Braziliaanse bedrijf Anheuser-Busch InBev. Vanaf 2020 is het merk in Australië eigendom van en wordt het op de markt gebracht door Lion.

Welke bieren bezit Modelo?

Het distribueert zijn producten onder zijn eigen handelsmerken Barrilito, Corona Extra, Corona Light, Estrella, Leon, Modelo Especial, Modelo Light, Montejo, Negra Modelo, Pacafico, Pacafico Light, Tropical Light, en Victoria. Het biedt geïmporteerde merken aan zoals Budweiser, Bud Light, Carlsberg, O’Doul’s, en Tsingtao.

Van wie is Stella?

Anheuser-Busch InBev
Stella Artois is eigendom van Anheuser-Busch InBev, hetzelfde Belgisch-Braziliaanse conglomeraat dat Budweiser, Becks, Busch, en tientallen andere binnenlandse, ambachtelijke en geïmporteerde biermerken produceert. Het kocht Stella Artois als onderdeel van de overname van InBev door Anheuser-Busch in 2008.

Is Heineken eigenaar van Corona?

Na de afronding van de deal van 20,1 miljard dollar zal Grupo Modelo, producent van Corona, het best verkochte importbier in de VS, worden geïntegreerd in AB InBev, ’s werelds grootste bierbedrijf. Twee jaar geleden werd FEMSA, het Mexicaanse bedrijf dat bieren als DosEquis produceert, overgenomen door Heineken.

Van wie is Michelob Ultra?

Anheuser-Busch merken
Anheuser-Busch merken – Wikipedia.