Welke wijn te drinken bij kip

Wit vlees vs. Donker vlees – Als algemene regel geldt dat wit vlees zoals kip of kalkoenfilet goed samengaat met witte wijnen zoals Sauvignon Blanc of Chardonnay, terwijl donker vlees zoals eend en ander wild goed samengaan met rode wijnen met een gemiddelde body zoals Pinot Noir of Zinfandel.

Waarom wordt witte wijn bij kip geserveerd?

Geroosterde kip
Vanwege de zuurgraad van de citroen en de scherpte van de kruiden en knoflook zou een rijpe aromatische witte wijn of een rosé met een volle smaak perfect zijn,’ schreef Longuère in een eerder artikel over het matchen van kipgerechten met wijn voor Decanter.

Welke wijn past het best bij gegrilde kip?

Beste wijncombinaties voor gegrilde kip

 • Pinot Noir.
 • Sauvignon Blanc.
 • Chardonnay, vooral groot, Oaky California.
 • Zinfandel. <
 • Pinot Gris/Pinot Grigio.
 • Riesling, vooral off-dry.
 • Beaujolais.
 • Côtes du Rhône.

Welke witte wijn past het best bij kip?

Beste witte wijn voor het koken van kip
Dit betekent dat de wijn die je gebruikt bij het koken van kip voller van smaak mag zijn om het gerecht in balans te helpen brengen. Daarom is de beste witte wijn voor het bereiden van kip meestal een chardonnay of sauvignon blanc. De droogheid van deze wijnen maakt ze ook een goede keuze als wijnarrangement bij kip.

Past rode wijn bij kip?

Geroosterde Kip
Kies een wijn die even eenvoudig is om te voorkomen dat het eten overweldigt. Een eenvoudige gebraden kip past bijvoorbeeld net zo goed bij een rode wijn met een volle smaak, een rosé met een gemiddelde smaak of een droge witte wijn. Ook een Chardonnay met eikenhouten wijn of een Pinot Noir doen het goed.

Welk drankje is lekker bij gegrilde kip?

Vanwege de houtskool en de rokerige smaken die het vlees doordrenken, kunt u kiezen voor wijnen die wat nieuw eikenhout hebben gezien, waaronder Chardonnays en sommige Californische Pinot Noirs. Als de kip is ingewreven met veel kruiden – zoals rozemarijn en tijm – is rosé of een licht gekoelde, sappige Spaanse Garnacha een goede keuze.

Gaat Merlot samen met kip?

In het algemeen past merlot goed bij kip en ander licht vlees, maar ook bij licht gekruid donker vlees. Met medium tannine en niet te veel zuurgraad past Merlot goed bij veel gerechten. Sappige Merlot wijnen uit een koeler klimaat doen het goed bij geroosterde groenten.

Welke rode wijn past bij BBQ kip?

Pinot Noir
De smaken zijn delicaat genoeg om het voedsel waarbij je hem eet niet te overheersen en hij past uitstekend bij zeevruchten, gevogelte en rood vlees. Hij is bijzonder lekker in combinatie met gerookt vlees, omdat Pinot Noir een aardse, rokerige kwaliteit heeft.

Is Chardonnay beter dan Sauvignon Blanc?

Chardonnay is rijker en voller, met een stroperig mondgevoel. Sauvignon Blanc is lichter, zuurder en kruidiger. Zowel Chardonnay als Sauvignon Blanc zijn traditioneel vrij droog, maar sommige Sauvignon Blancs bevatten restsuikers, waardoor ze zoeter zijn. Sommige zijn zelfs zo zoet dat het dessertwijnen zijn!

Is Chardonnay een droge witte wijn?

Simpel gezegd wordt Chardonnay meestal geproduceerd als een droge witte wijn, in tegenstelling tot zoete, en is vaak medium- tot full-bodied. Maar dat betekent niet dat er geen sprake is van zoetheid! Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ‘zoet’ voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen.

Welk drankje is het beste bij kip?

De beste combinatie voor zowat alle kipgerechten is witte wijn. Een goede vuistregel is dat wit vlees, zoals kippenborsten of -tenders, goed samengaat met Sauvignon Blanc en Chardonnay. Donkerder kippenvlees, zoals poten, dijen en vleugels, gaat goed samen met rode wijnen met een gemiddelde body, zoals Pinot Noir of Zinfandel.

Wat kunnen we drinken bij kip?

En witte wijn mag dan wel de bekendste combinatie met de vogel zijn, het is niet de enige Gamay in de stad. Er zijn talloze wijnen, sterke dranken, bieren en cocktails die de smaakprofielen van de verschillende bereidingen van kip aanvullen.

Welk drankje past er bij kip?

Cocktails en uitvoering: heerlijke Murlarkey-drankjes om te combineren met kip

 • Nieuw gevormde. Onze erfgoed whisky en kip vormen een geweldig paar, het hartige vlees dat de zoete rode fruitsmaak van deze wijnvat afgewerkt, brengt spirit. …
 • DC Mojito. …
 • 007 Martini. …
 • Oranje ouderwets. …
 • Mule kick.

Welke alcohol past het best bij vleugels?

Een pittige partij vleugels wordt het best geserveerd met een zoete witte wijn. Sla de rode wijn over als je voor pittig gaat – hoewel in alle eerlijkheid, de meeste vleugels hebben op zijn minst een zekere mate van kick. Champagne, rosé of Lambrusco doen het goed bij gebakken kip, dus dit kunnen goede keuzes zijn, afhankelijk van de smaak van je saus.

Welke cocktail past er bij kip parm?

Parmezaanse kip gaat het best samen met fruitige maar kruidige rode wijnen zoals Chianti Classico, Barbera, Dolcetto, Primitivo, en Pinot Noir. Bij rode wijn is zuurgraad een must, want wijnen die zwaarder van tannine zijn, zullen botsen met de tomatensaus.