Welke wijn past goed bij Indiaas eten

Vleescurry’s passen goed bij een rode, zoals een volle Pinot Noir of een meer delicate Shiraz. Curry’s met kip, zeevruchten en groenten gaan daarentegen heel goed samen met de zuurgraad en fruitigheid van een Pinot Grigio of Gewürztraminer. Nogmaals, houd rekening met de saus en de kruidigheid.

Welke alcohol past het best bij Indiaas eten?

Combinaties van Indiaas eten en bier

  • Lichte lagers en blonde ales. De lichtere bieren, zoals blonde ales en pilseners, passen het beste bij lichtere gerechten. …
  • Hoppy Lagers en India Pale Ales. Hop heeft zijn comeback gemaakt en IPA’s zijn er om te blijven. …
  • Tarwebieren. …
  • Amber en bruin bier. …
  • Portiers en Stouts. …
  • Sauvignon Blanc. …
  • Chardonnay. …
  • Riesling.

Bij welke wijn past Curry?

Ja, chardonnay! Vooral fruitige stijlen of blends met druiven als semillon, chenin en colombard. Lekker bij milde, romige of boterige curry’s, vooral bij kip.

Past Cabernet Sauvignon bij Indiaas eten?

Hij zegt dat het aantal wijnen dat goed samengaat met Indiaas eten klein is. Onder de rode wijnen kijkt hij naar meer aardse, kruidige wijnen, zoals syrah en cabernet franc, vooral die wijnen die niet overdreven fruitig of eikig zijn.

Wat te drinken bij Indiase curries?

Lassi. Lassi is een heerlijke drank voor bij de curry. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar het is ook authentiek Indiaas. Lassi is een mengsel van yoghurt, melk en gepureerd fruit.

Is er een traditionele Indische alcohol?

Desi daru is waarschijnlijk de populairste inheemse alcoholische drank die in India verkrijgbaar is. Het wordt gemaakt van het bijproduct van suikerriet, melasse genaamd. Naast de plaatselijk door stammen geproduceerde wijn en alcoholische dranken, is desi daru de steunpilaar voor een grote plattelandsbevolking in India.

Wat drinken Indiërs bij hun maaltijd?

Veel Indiërs beginnen hun dag met een kopje chai, thee gearomatiseerd met kardemom en suiker. Andere verfrissende drankjes zijn limonade, kokosmelk en lassi, een drank op yoghurtbasis vermengd met specerijen. De Indiase selectie van binnenlandse alcoholische dranken omvat palmwijn en bier, met Kingfisher als populairste merk.

Gaat Sauvignon Blanc samen met curry?

– Sauvignon Blanc en kerrie
Met zijn heldere, krachtige aroma’s en intense smaak past Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc verrassend goed bij curry en kruidige gerechten.

Welke wijn past bij kip Madras curry?

Droge, rijke witten met milde romige curry’s: Fruitige Chardonnay zonder of met een licht eikenhouten afdronk, zoals die uit Australië of koelere delen van Californië, heeft genoeg body om bij romigere curry’s te passen. Als je niet houdt van uitzonderlijk bloemige, geurige wijnen, probeer dan Gewürztraminer, die ruikt naar rozenblaadjes en tropisch fruit.