Welke wijn past bij kabeljauw vis

Gaat goed samen met rijkere stijlen witte wijn, dus elke Bourgogne, vooral Côte d’Or, of top Chardonnay uit de Nieuwe Wereld, witte Rhône of volle witte wijnen van roussanne of marsanne.

Welke rode wijn past goed bij kabeljauw?

Als uw kabeljauwmaaltijd ook ingrediënten als tomaten, paprika of chorizo bevat, kunt u deze combineren met een volle rode wijn – zoals cabernet of merlot. Voor bij een gerecht met kabeljauw in stukjes is een Chardonnay het meest geschikt. Geroosterde kabeljauw gaat mooi samen met Pinot Noir voor het diner.

Wat drink je bij kabeljauw?

Droge witte wijn zoals Pinot Gris of Sauvignon Blanc past het best bij vis zoals kabeljauw en tilapia. De aardsheid van de schenking versterkt de smaken van deze vis, en speelt goed in op het gehemelte.

Welke wijn past het best bij vis?

7 wijnstijlen om te combineren met vissen

 • Prosecco en gefrituurde vis. …
 • Moscato en kruidige vis. …
 • Amerikaanse pinot gris en olieachtige vis. …
 • Franse Sauvignon Blanc en milde witte vis. …
 • Witte zinfandel en dichte vis. …
 • Pinot Noir en zoetwatervis. …
 • Gamay en zeebaars.

Past Pinot Grigio bij kabeljauw?

Binnen deze groepen zijn er enkele algemene richtsnoeren. Delicate witte visfilets hebben een lichtere witte wijn nodig; denk aan Pinot Grigio/Pinot Gris, Albariño of Grüner Veltiner. Vleesachtiger vis zoals tonijn kan daarentegen een robuustere smaak verdragen, zoals een oaked Chardonnay, Viognier of rosé.

Gaat champagne samen met kabeljauw?

Dit recept voor geroosterde kabeljauw van Tong Chee Hwee, een van de populairste gerechten van Hakkasan, combineert zoete honing met knapperige, luxueuze champagne en is levendig gegarneerd met bieslook en gojibessen.

Kan je rode wijn drinken bij vis?

Sinds jaar en dag wordt de eters verteld dat het drinken van rode wijn tijdens het eten van zeevruchten kan leiden tot een onaangename visachtige nasmaak. De vuistregel is rode wijn bij vlees, witte wijn bij vis. Maar de regel is niet hard en snel. Zeevruchten kunnen prima smaken met sommige rode wijnen, terwijl sommige witte wijnen de maaltijd kunnen bederven.

Is rode of witte wijn beter bij zeevruchten?

Dit komt omdat zeevruchten een relatief dikke en zeer boterachtige textuur en smaak hebben, die door een volle witte wijn perfect worden aangevuld. Als u liever een fles rode wijn drinkt, past een licht gekoelde rode wijn, zoals Pinot Noir of Zinfandel, het best bij zeevruchten.

Welke rode wijn past bij witte vis?

Pinot Noir
Dankzij de rokerige tonen en vettige textuur van witvis kan het gerecht prima samengaan met een lichte rode, zoals een aardse Pinot uit de Bourgogne. Vermijd overrijpe, jamachtige exemplaren van de druif en houd het bij de lichtere varianten met een hoog zuurgehalte.

Waarom past witte wijn bij vis?

Maar in combinatie met een rijk, vet stuk rood vlees, kunnen de tannines zachter lijken, omdat vet de waarneming van tannines vermindert. Witte wijn kan een betere aanvulling zijn op vis vanwege de hogere zuurgraad, die ik graag zie als een scheutje citroensap om de smaken van zeevruchten op te fleuren.

Welke drankjes passen bij witte vis?

Cocktaillikeuren die uitstekend samengaan met witte vis zijn tequila, wodka en gin. Donkere likeuren werken misschien niet zo goed over de hele linie, maar houd natuurlijk rekening met de specifieke smaken waarmee je werkt in je feestelijke visschotel en sta er open voor.

Welke wijn past het best bij fish and chips?

Kwaliteitsfish and chips zijn knapperig en gestructureerd, dus ga voor een wijn met een pittige, evenwichtige zuurgraad.

 • Paar bij: Semillon, Riesling of Sauvignon Blanc.
 • Paar bij: Chardonnay, Verdelho of Fiano.
 • Paar bij: Pinot Grigio, Vermentino of Rosé.
 • Paar bij: Riesling, Semillon of Sauvignon Blanc.

Past rode wijn bij fish and chips?

Rode Wijnen. Witte en mousserende wijnen gaan traditioneel veel beter samen met vis en friet dan rode wijnen.

Past witte wijn bij fish and chips?

We weten allemaal dat witte wijn en vis een geweldige combinatie is, maar om de perfecte wijn bij fish and chips te kiezen, moet je niet alleen rekening houden met de vis zelf, maar ook met het beslag en extra’s zoals zout en azijn (azijn kan de smaken van een wijn om zeep helpen).

Is Prosecco een dokter?

Prosecco (/prəˈsɛkoʊ, proʊ-/; Italiaans: [proˈsekko]) is een Italiaanse DOC of DOCG witte wijn die wordt geproduceerd in een groot gebied dat zich uitstrekt over negen provincies in de regio’s Veneto en Friuli Venezia Giulia, en is genoemd naar het dorp Prosecco dat in de provincie Triëst ligt, Italië.