Welke wijn bij ham

De basisbeginselen van het combineren van wijn met ham Fruitige wijnen – Ham, met zijn zoet-zoute rijkdom, combineert het beste met wijnen die een vleugje zoetheid hebben, veel zuur en krachtig fruit. Goede hamwijnen zijn Riesling, Moscato, Chenin Blanc, Rosé, Lambrusco, Grenache, en Zinfandel.

Serveer je rode of witte wijn bij ham?

Ham is een favoriet voorgerecht voor het paasdiner, en er zijn veel goede wijnen die perfect passen bij dit extra-sappige vlees. Favoriete wijnen zijn witte wijnen zoals Gewürztraminer en Riesling, terwijl liefhebbers van rode wijn kunnen genieten van een goede Zinfandel of een aantal echt heerlijke blends.

Welke rode wijn past goed bij ham?

Pinot Noir met Ham
Iedereen houdt van Pinot Noir. Hij is licht, heeft mooie zuren, en het is een geweldige wijn voor bij ham. Pinot Noir past het best bij een gerookte ham of ham met kersenglazuur. Pinot Noir uit Oregon en de Bourgogne heeft een aardse component die goed past bij kruiden en specerijen.

Past Cabernet Sauvignon bij ham?

De grotere smaak van het vlees combineert mooi met lichtere rode wijnen zoals Pinot Noir, maar als er nog een beetje vet in je ham zit, dan zijn zelfs krachtige rode wijnen zoals Cabernet Sauvignon een goede keuze.

Welke wijn past bij ham en kalkoen?

Kalkoen & Ham
Gelukkig zijn kalkoen en ham allebei veelzijdig en passen ze goed bij dezelfde soorten wijn. Het vlees is licht genoeg voor witte wijnen, maar smaakvol genoeg voor een rode. U kunt het dus gemakkelijk combineren met een witte of een rode wijn.

Past Chardonnay bij ham?

In het algemeen zijn rosé of witte Zinfandel en een lichte, knapperige en droge witte wijn zoals een Chardonnay met groene appel de beste wijnkeuzes voor hammen, omdat de smaak van appels goed past bij zowel gerookte als gebakken hammen en hun glazuur.

Welke wijn past bij het kerstdiner?

20 flessen kerstwijn die perfect passen bij vakantie …

  • Riesling. Dr. …
  • Sonoma Coast Chardonnay. De roeping. …
  • Brunello di Montalcino. Brunello di Montalcino. …
  • Gewürztraminer. …
  • Napa Valley Mountain Cuvée. …
  • Syrah Mourvedre Viognier. …
  • Chianti Classico Riserva. …
  • Beaujolais dorpen 2020.

Wat is een goede witte wijn bij ham?

Ham is een zoet, zout en rijk gepekeld vlees dat goed samengaat met levendige witte wijnen zoals Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay. De fruitige smaken van de wijn worden aangevuld door de ziltheid van de ham, terwijl een tropische citrustoets uw smaakpapillen opfrist tegen het vlees.

Welke wijn past er bij ham met honingglazuur?

Ham (met honing gebakken) gaat heel goed samen met Californische pinot noir. Ik kies meestal voor de pinot noir uit de Russian River, omdat die vol zit met zoet fruit. Deze weelderige, kersenfruitige schoonheden bevatten het zuur en de verleidelijke complexiteit om het vet van de ham te snijden en de zoete, exotische, magische meerdere lagen toe te voegen aan deze hartige vaste stof.