Welke temperatuur om witte wijn te bewaren

Of je nu een wijnkelder, een wijnkoeler of een wijnkoelkast gebruikt, het graden spectrum blijft meestal hetzelfde. In het algemeen geldt dat als je wijn voor langere tijd bewaart, je zowel rode als witte wijn op 55° F moet bewaren, maar het hangt allemaal af van het druivenras.

Op welke temperatuur moet witte wijn worden bewaard in een wijnkoelkast?

Daarom is, hoewel rode en witte wijnen op verschillende temperaturen worden geserveerd, 55°F de perfecte bewaartemperatuur voor beide soorten wijn. De temperatuur van wijn bewaren is geen exacte wetenschap. Dus, of u nu rode of witte wijn bewaart, maakt u zich geen zorgen als de temperatuur een paar graden boven of onder de 55°F ligt.

Moet witte wijn gekoeld bewaard worden?

Door witte wijn, roséwijn en mousserende wijn koel te bewaren, worden de delicate aroma’s, de frisse smaken en de zuurgraad geaccentueerd. Vollere witte wijnen, zoals Chardonnay met eikenhouten vaten, worden het best geserveerd bij een temperatuur tussen de 50-60 graden, waardoor hun rijke textuur tot zijn recht komt. Dessertwijnen doen het ook goed in dit temperatuurbereik.

Wat is de beste temperatuur voor een wijnkoelkast?

tussen 45° F en 65° F
De ideale temperatuur ligt tussen 45° F en 65° F (55° F wordt vaak genoemd als bijna perfect), maar dit is geen exacte wetenschap. Maak je niet te veel zorgen als je de flessen een paar graden warmer bewaart, zolang je ze maar opent binnen een paar jaar nadat ze zijn uitgebracht.

Wat is de ideale temperatuur voor een wijnkelder?

55°F tot 57°F
De ideale temperatuur voor het bewaren van wijn is 12°C tot 14°C (55°F tot 57°F) met een relatieve vochtigheid van gemiddeld 60%.

Is wijn beter koud of op kamertemperatuur?

Lichte wijnen hebben er baat bij kouder te zijn (maar niet dagen-in-de-koelkast-koud), terwijl zwaardere wijnen juist koeler moeten zijn dan kamertemperatuur.

Moet ongeopende wijn in de koelkast?

De koelkast is de beste plaats om ongeopende wijn met een natuurlijke kurk te bewaren. “Als het gaat om het bewaren van wijn, is het belangrijkste dat de wijn in contact blijft met de kurk,” zegt Morey. Wijn die niet geopend is, moet uit de buurt van de motor in de koelkast worden gehouden, die veel trillingen kan veroorzaken.