Welke temperatuur moet een bierkoeler hebben?

De beste temperatuur voor macro lagerbier is 33 tot 40 graden in een bierkoeler. Dit is precies de gemiddelde koelkasttemperatuur, met 33 graden, dicht bij het vriespunt, aan de lage kant. Maar de ideale temperatuur van de meeste tapbier-systemen ligt tussen 36 en 38 graden.

Op welke temperatuur moet een bierkoeler worden ingesteld?

Bewaar pils tussen 35 en 40 graden voor de beste resultaten. Lichte pilsbieren en pilsbieren zijn het lekkerst tussen de 40 en 45 graden. Verhoog de temperatuur met 5 graden voor de best smakende Amerikaanse pale ales en porters. Zure en sterke bieren komen het best tot hun recht wanneer ze worden geserveerd tussen 50 en 55 graden.

Hoe koud moet een drankkoeler zijn?

De meeste temperatuurregelaars voor drankkasten gaan niet verder dan 40-45 graden (bedenk ter vergelijking dat voedsel idealiter tussen 35 en 38 graden wordt bewaard). Dus in een drankkoelkast die de vriezer tot 33 graden kan koelen, kan echt heel koud bier worden bewaard.

Welke temperatuur moet een bierkoeler hebben?

Kelderkoeling moet de kelder op 12°C houden, tussen 11-13°C. UK Biertapsystemen zijn ontworpen om bier te bewaren bij 12°C. Het kan 48 uur duren voor een vat of fust is afgekoeld tot 12°C.

Wat is een goede temperatuur voor een drankkoelkast?

Dit soort bier moet kouder zijn dan 40 graden. Pale ales moeten iets warmer worden bewaard, maar niet warmer dan ongeveer 42. Als je van zeer smaakvol bier houdt, zoals veel soorten uit België, zul je ze nog warmer willen. Rond de 50 graden is goed voor dit soort bier.