Welke likeur past bij root beer

Root beer gaat goed samen met rum, omdat ze een zoete, vanille-achtige smaak delen. Deze combinatie is bijzonder goed met een sterke, gekruide rum zoals The Kraken, die een donkere en rijke smaak heeft die het lichtere, bruisende wortelbier aanvult. Gebruik in een verhouding van ongeveer 1 deel rum op 4 delen A&W.

Wat is een goede likeur om te mixen met wortelbier?

Gekruide rum
Gekruide rum: Maakt gebruik van de kruiden in het wortelbier. Wodka: Geeft je een drankje met pit dat het wortelbier laat schitteren. Vanille wodka: Geeft een smaak die een beetje lijkt op een root beer float. Fireball whiskey: Versterkt de kruidigheid van het wortelbier.

Welke drank gaat er goed samen met Barq’s wortelbier?

Als je rootbeer gebruikt om de zoetheid van de bourbon te temperen, komen de vanille- en anijstonen beter tot hun recht. Zowel rum als root beer worden versterkt door de vanillesmaak. Spicy rum: maakt gebruik van de specerijen in root beer en voegt er een kruidigheid aan toe. Het maakt het wortelbier lekkerder omdat het is aangelengd met wodka.

Is wortelbier goed met whisky?

Kristin Lozano, een bartender en consultant in Noord-Californië, zegt dat root beer perfect past bij whisky, vooral bij een high-proof bourbon. En Jonathan Howard, barman in Nashville, vindt ook dat root beer superieur is aan de meer conventionele whiskybegeleiders.

Is wortelbier lekker met wodka?

Je old-school favoriet heeft net een Tito’s twist gekregen. Root beer + Tito’s + een kers bovenop en je herleeft de oude tijd. Als extra bonus maak je van deze cocktail een ijskoude traktatie door er een bolletje vanille-ijs bij te doen en er een Tito’s Root Beer float van te maken (ga door, we zullen het niet verklappen).

Gaat rum en wortelbier samen?

Onze favoriete mixdrankjes met wortelbier: Root beer en rum hebben een zoete, vanille-achtige smaak gemeen, dus ze gaan goed samen. Deze combinatie werkt vooral goed met een sterke, gekruide rum zoals The Kraken, die een donkere, rijke smaak heeft die goed samengaat met het lichtere, bruisende wortelbier.

Is fireball en root beer goed?

Niet lang daarna ontdekte men dat de combinatie van deze whisky en wortelbier een onweerstaanbare mix is. De kaneeltoets van Fireball is een unieke eigenschap die goed samengaat met de vanillesmaak van het wortelbier. Een andere geweldige eigenschap van Fireball is dat het 66 proof is.

Welke smaken gaan goed samen met wortelbier?

Laat de herinneringen terugkomen als u zich nestelt in dit zachte, natuurlijk smakende echte wortelbier. PIRS WELL WITH: Burgers, steaks, karbonades en BBQ. Balanceer de rokerigheid van gegrild vlees met de zoete en zachte aardse smaak van ons natuurlijke wortelbier. Ook (natuurlijk) met vanille ijs!

Kun je tequila mixen met wortelbier?

Giet er 2 ons tequila en 1 ons limoensap bij. Vul het glas langzaam aan met wortelbier (het flesje moet passen, maar dat kan even duren omdat het gaat bruisen). Roer met een barlepel. Voeg een limoenschijfje toe aan de rand van je glas en geniet!

Wat gaat er goed met root beer whiskey?

Rum en root beer gaan goed samen omdat ze beide een zoete, vanille-achtige smaak hebben. Met een sterke, gekruide rum zoals The Kraken, die een donkere en rijke smaak heeft die goed samengaat met het lichtere, bruisende wortelbier, is de combinatie bijzonder goed. Een verhouding van één deel rum op vier delen A&W wordt aanbevolen.