Wat was het eerste light bier

Wie was het eerste light bier? werd uitgevonden in de jaren 1940 door de Coors Brewing CompanyCoors Brewing CompanyCoors Light is een 4. 2% (US) ABV light bier gebrouwen in Golden, Colorado; Albany, Georgia; Elkton, Virginia; Fort Worth, Texas; Irwindale, Californië; en Milwaukee, Wisconsin. Het werd voor het eerst geproduceerd in 1978 door de Coors Brewing Company. De Canadese versie van Coors Light heeft een ABV van 4,0% en wordt gebrouwen door Molson Coors Canada Inc.

Wanneer werd Lite bier geïntroduceerd?

1940s
Light bier vindt zijn oorsprong in de jaren 1940, toen de Coors Brewing Company een bier introduceerde dat Coors Light heette en dat lichter van body en calorieën was dan het premium lager van het bedrijf. Dit merk werd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog uit de markt genomen en pas in 1978 opnieuw geïntroduceerd.

Wat was het eerste light bier van Anheuser-Busch?

Natty
Het was het eerste light bier van Anheuser-Busch.
Natty werd voor het eerst geïntroduceerd op 31 juli 1977 en was Anheuser-Busch’s oorspronkelijke light-low cal optie, gevolgd door Michelob Light in 1978 en Bud Light in 1982.

Wie heeft het light bier uitgevonden?

Joseph L. Owades
WASHINGTON – Joseph L. Owades, biochemicus en uitvinder van light bier, is op 16 december in zijn huis in Sonoma, Californië overleden.