Wat voor wijn past bij thais eten

“Lichte, frisse witte wijnen met een beetje zoetigheid (zoals een niet-droge Riesling) zijn een veilige zone als je ze combineert met Thaise gerechten. Als je echter in de stemming bent voor rode wijn, ga dan voor wijnen met een licht body, lichte tannine en een hoge zuurgraad, zoals Pinot Noirs of Gamays.

Welk drankje past goed bij Thais eten?

De zoete muskus van Pinot Gris past goed bij de meeste Thaise gerechten, terwijl een zoete Riesling goed past bij Thaise gekruide zeevruchten, roerbakgerechten en salades. Houdt u van bier bij het eten? Citrusachtige, kruidige bieren gaan het beste samen met hete en zure Thaise gerechten, terwijl rundvleessalade ideaal past bij een ijskoud Singha biertje.

Gaat rode of witte wijn beter samen met Thais eten?

Tips voor het combineren van Thais eten en Thaise wijn
Daarom kunt u het beste tanninerijke rode wijnen, eikenhouten witte wijnen of wijnen met te veel alcohol vermijden. Bij Thais eten werkt fruit vaak het beste. Witte wijnen met een zuurtje en een vleugje restsuiker passen het best bij de meeste Thaise gerechten.

Gaat rode wijn samen met Thaise curry?

De interessantere suggestie om te combineren met Thaise rode curry is rode wijn. De beste rode wijn voor Thaise rode curry is Primitivo, die licht is en weinig tannine bevat, maar een zeer robuuste smaakstructuur heeft met krachtige aroma’s en fruitaroma’s om op te starten.