Wat voor soort likeur is vermouth

Versterkte wijnEen met kruiden en specerijen gearomatiseerde versterkte wijn bestaat in twee hoofdvariëteiten: zoet en droog. Hij kan met ijs worden gedronken als een licht aperitief, maar is ook geschikt voor een hele reeks cocktails.

Welke likeurcategorie is vermouth?

Veel mensen zijn verbaasd te vernemen dat vermout geen gedistilleerde drank is maar een wijn. Een versterkte wijn, wat betekent dat er alcohol aan is toegevoegd om het alcoholgehalte (ABV) te verhogen. Hij wordt doordrenkt of “gearomatiseerd” met kruiden, specerijen en wortels, en afhankelijk van de stijl, gezoet.

Is vermouth een whisky?

Wat de samenstelling betreft, moet vermout voor ten minste 75% uit wijn bestaan. Deze wordt vervolgens versterkt – versterkt door de toevoeging van meer alcohol – en er worden specerijen en kruiden aan toegevoegd, met name artemisia (alsem), die verplicht moet worden toegevoegd.

Wordt vermouth beschouwd als wijn?

Vermout is een versterkte wijn die op smaak wordt gebracht of doordrenkt met een verzameling kruiden, een geheime mix die afhankelijk is van de maker, soms wel 30 of meer ingrediënten telt. Er is zoete vermout (soms ook Italiaanse vermout genoemd), en er is droge vermout, waar wij in geïnteresseerd zijn, meestal Franse.

Is vermouth een wijn of een sterke drank?

Vermout is een alcoholische drank op basis van wijn. Om vermout te maken wordt gewoonlijk witte wijn gearomatiseerd met kruiden en specerijen en verrijkt met brandewijn. Soms wordt ook rode wijn gebruikt, maar de rode kleur die typisch is voor zoete vermout komt meestal van gekarameliseerde suiker of andere ingrediënten, en niet van de wijn zelf.

Is gin een vermouth?

Net als gin wordt vermout gemaakt door een mengsel van botanische kruiden in alcohol te macereren, waarbij elke producent zijn eigen geheime recept nauwlettend bewaakt. Vermout ontleent zijn naam aan de Duitse naam van een van de belangrijkste botanische stoffen, Wermut, of alsem, een bitter, medicinaal kruid dat ook een hoofdbestanddeel is van absint.

Is vermouth een martini?

Hoewel vermout een zeer populaire gedistilleerde drank is, beseffen de meeste mensen niet eens dat ze hem drinken. Meestal wordt er gewoon naar verwezen als Martini, wat zowel een merk vermout is als een cocktail die het bevat.

Zit er alcohol in vermouth?

Vermout wordt versterkt met extra alcohol (meestal druivenbrandewijn), wat betekent dat het een hoger alcoholpercentage heeft dan de meeste wijnen, maar desondanks is het nog steeds een matig laag alcoholpercentage, ongeveer 15-18% alcoholvolume. Roer ze over ijs en top ze af met soda, en je drankje klokt af op ongeveer 8 of 10% alcohol.