Wat kan ik gebruiken in plaats van rijstwijn

Rijstwijn is ideaal om te koken en te drinken. De populairste soorten zijn huangjiu, mirin en sake. Als de wijn op is of u op zoek bent naar een alternatief, kunt u proberen deze te vervangen door gelijke hoeveelheden droge sherry, witte wijn, droge vermout of wit druivensap.

Kan ik rijstwijn in een recept overslaan?

Als in een recept rijstwijn wordt gevraagd, die bij u in de buurt niet gemakkelijk verkrijgbaar is, neem dan een vervanger. Rijstwijn wordt veel gebruikt in Zuidoost-Aziatische keukens. Appelsap of druivensap gemengd met een kleine hoeveelheid rijstazijn kan als vervanger dienen, vooral in marinades voor roerbakken.

Wat komt het dichtst bij rijstwijn?

bleke droge sherry
Droge sherry, verkrijgbaar in slijterijen, is de meest aanbevolen vervanger van rijstwijn. Hij komt qua smaak het dichtst in de buurt van Shaoxing rijstwijn (ook wel gespeld Shao-hsing of Shaohsing), een amberkleurige wijn gemaakt van glutineuze rijst, tarwegist en bronwater.

Wat kan ik gebruiken in plaats van rijstwijn of mirin?

Sake is een prima vervanger voor mirin, omdat het al rijstwijn is en het al halverwege de finishlijn is. Veel soorten sake, vooral ongefilterde, zijn zoet genoeg om zonder opsmuk door mirin te worden vervangen. In het geval van drogere sake kan een scheutje appel- of witte-druivensap of een snufje suiker het goedmaken.

Kan ik witte azijn gebruiken in plaats van rijstwijn?

Samenvatting Witte wijnazijn heeft een zure smaak die iets minder zoet is dan rijstazijn. Gebruik een gelijke hoeveelheid witte wijnazijn in plaats van rijstazijn, en voeg 1/4 theelepel (1 gram) suiker per eetlepel (15 ml) azijn toe.

Kan ik appelciderazijn gebruiken in plaats van rijstwijn?

Appelciderazijn is algemeen verkrijgbaar in kruidenierswinkels en kan een geschikte vervanger zijn voor rijstazijn. Het heeft een lichtzoete en fruitige smaak die veel recepten kan aanvullen.