Wat is shock top bier

Shock Top is een traditioneel witbier in Belgische stijl dat oorspronkelijk in 2006 werd geïntroduceerd als seizoensgebonden product. Na het winnen van de gouden medaille op de North American Beer Awards in de categorie Belgian White, werd het een jaarrond aanbod.

Wat is het alcoholgehalte in Shock Top bier?

5.2%
Shock Top Belgian White Wheat Beer is een gekruid witbier in Belgische stijl dat het toppunt van verfrissing is. Dit lichte witbier is gebrouwen met echte sinaasappel-, citroen- en limoenschillen voor een zachte, citrusachtige afdronk. Shock Top bier bevat een ABV van 5,2% per portie.

Hoe smaakt Shock Top bier?

Smaak: “Moutig zoet met wat zuur en wat koriander. Mooi zoet profiel van fruitige tonen, sinaasappel, citrus met bloemige en peperige tonen. Medium tarwekarakter en evenwichtige aardse hopsmaken. Lichte gladheid op de tong.

Heeft Shock Top bier spul dat erin drijft?

Conversatie. #PSA: Maak je geen zorgen als je wat bezinksel ziet in je Shock Top. Het is volkomen normaal en te verwachten als je ongefilterd bent zoals wij.

Waar is Shock Top bier van gemaakt?

Shock Top is een 5,2% ABV Belgian-style wheat ale geïntroduceerd onder de naam Spring Heat Spiced Wheat gebrouwen in Fort Collins, Colorado als seizoensbier in 2006, daarna het hele jaar door vanaf 2007. Het bier is gebrouwen met tarwemout, tweerijige gerst, sinaasappel-, citroen-, limoenschil, koriander en Cascade- en Willamette-hop.

Is Shock Top vergelijkbaar met Blue Moon?

Blue Moon, met een ABV van 5,4 procent, is ook licht van body en hazy, maar biedt een frisgeperst sinaasappelprofiel met een vleugje koriander. Shock Top is medium en ongefilterd en wordt gebotteld op 5,2 procent, met zachte limoen-, koriander- en sinaasappelsmaken.

Is Shock Top een zuur bier?

Sinaasappel en misschien citroen, maar het was een muf ruikende fruitigheid, niet per se zoals verse ingrediënten. De smaak volgt met een beetje kruidige complexiteit. Geen slecht bier. Maar ook geen goed.

Hoe drink je een Shock Top?

Een barman in het restaurant maakte kennis met wat hij een Loaded Shock Top noemt.

 1. Schenk je ijskoude Shock Top in een hoog glas. Zorg ervoor dat je wat ruimte overhoudt voor de andere vloeistoffen.
 2. Voeg één shot Grand Marnier toe.
 3. Giet er een scheutje of sap bij.
 4. Werk af met een schijfje sinaasappel.

Waarom maakt ambachtelijk bier me ziek?

“De meest voorkomende reacties op bier zijn specifiek voor graansoorten, gemodificeerde graanproteïnen, hop, gist, schimmels of gerst,” zegt hij. “Gevoeligheden zijn ook mogelijk voor de additieven die in sommige bieren aanwezig zijn, zoals sulfieten, natriumbenzoaat of tartrazine.”

Heeft Shock Top oranje?

SHOCK TOP BELGIAN WHITE is een gekruid witbier gebrouwen met korianderkruiden en de schillen van drie verschillende citrusvruchten: sinaasappel, citroen en limoen. Deze unieke, bekroonde ale is ongefilterd om een natuurlijk troebel brouwsel te creëren met een lichtgouden kleur en een zachte, verfrissende afdronk.

Is Shock Top een IPA?

Shock Top Wheat IPA is een unieke hybride stijl die de verfrissing en zachtheid van een witbier combineert met de frisse, hoppige bitterheid van een India Pale Ale (IPA).

Wat is het zachtste bier?

10 bieren om te proberen als je de smaak van bier haat

 • Corona met een limoen.
 • Abita Purple Haze.
 • Leinenkugel’s Summer Shandy.
 • Bud Light Lime.
 • Schoktop.
 • Landshark IPA.
 • Blue Moon.
 • Abita Strawberry Lager.

Is Shock Top Bier goed voor je?

Niet drinken: Shock Top gearomatiseerde bieren
Het is een relatief goedaardig, middle-of-the-road massaal geproduceerd tarwebier dat zich voordoet als een speciaalbier (Shock Top is eigenlijk eigendom van Anheuser-Busch InBev), niet echt verschrikkelijk maar ook niet geweldig.

Is Shock Top sterk?

Shock Top Belgian White Wheat Beer, het meest verfrissende bier ter wereld, is een gekruid goudgeel tarwebier, gebrouwen in Belgische stijl. Sinaasappel-, citroen- en limoenschillen worden gebruikt om dit citrusachtige lichte witbier te creëren. Het Shock Top bier heeft een alcoholgehalte van 5,5%. De ABV van elke portie is 2%.

Heeft Shock Top cafeïne?

De citrussmaak komt van het gebruik van echte sinaasappel-, citroen- en limoenschillen die in dit lichte witbier worden gebrouwen. Er zit vijf gram cafeïne in Shock Top bier. Elke portie heeft 2% alcoholvolume.