Wat is het weer van 11-21 september in lombo do doutor, madeira island, portugal

Hoe warm is Madeira in september?

Overdag wordt het meestal 23°C in Funchal, Madeira in september, dalend naar 16°C ’s nachts.

Is september een goede maand om naar Madeira te gaan?

De beste tijd van het jaar om Madeira te bezoeken is tussen juli en september, wanneer het weer op zijn warmst en droogst is. Het weer is warm maar niet ongelooflijk heet zoals in een groot deel van Zuid-Europa, met een maximum van 26C in augustus (in vergelijking met 31C voor Rome of 32C voor Madrid).

Is Madeira zonnig in september?

Hoe is het weer op Madeira in september. Gemiddeld is september de warmste maand van het jaar op Madeira, wanneer een strakblauwe hemel en uren zon vrijwel elke dag gegarandeerd zijn.

Is Madeira bewolkt in september?

Zonneschijn en regenval
Er is 71% kans op een perfect zonnige dag en 29% kans op wat bewolking, met gemiddeld 5mm neerslag deze maand.

Welke kleren neem ik mee naar Madeira in september?

In heel Madeira is de kleding informeel. Korte broeken, t-shirts en hemdjes zijn perfect aanvaardbaar; combineer met een zonnehoed, zonnebril en strandtas voor een perfecte look voor overdag. Spijkerbroeken zijn overal erg populair, maar in de warmste maanden kunnen ze te oncomfortabel zijn; kies in plaats daarvan voor lichte natuurlijke stoffen.

Kun je op Madeira zwemmen in september?

De herfstmaanden september, oktober en november zijn doorgaans een stuk rustiger op Madeira, maar het is nog steeds aangenaam zonnig en de zee is warm genoeg om comfortabel te zwemmen. De regenval begint aan te trekken, maar de temperaturen zijn stabiel.

Is Madeira warmer dan Portugal?

Jaarlijks is het op Madeira warmer dan in Lissabon. Het verschil is niet zo groot, slechts 1ºC (2ºF) in feite. Het echte verschil is te vinden in het aantal regendagen. In Lissabon is de kans dat het regent 48% groter dan in Funchal.

Welk deel van Madeira heeft het beste weer?

Het zuidwesten is de plaats bij uitstek voor meer gegarandeerde zon; Ribeira Brava, Ponta do Sol en Calheta hebben de beste klimaten van het eiland, gevolgd door Funchal, Camera de lobos en Machico. Funchal is nog steeds favoriet bij de meeste toeristen vanwege de centrale ligging van de hoofdstad en het ruime aanbod.