Wat is het weer in madeira portugal

Wat is de beste maand om naar Madeira te gaan?

Voor de hoogste temperaturen is de beste tijd om Madeira te bezoeken tussen augustus en september, hoewel het subtropische klimaat het hele jaar door zon biedt en de wintermaanden even populair zijn bij bezoekers. De warmste maand van het jaar is augustus met een gemiddelde dagmaximum van 27 C en een gemiddelde minimumtemperatuur van 21 C.

Wat is de koudste maand op Madeira?

Augustus is de warmste maand op Madeira met een gemiddelde temperatuur van 22,5°C (73°F) en de koudste is januari met 16°C (61°F) met de meeste dagelijkse zonuren op 8 in september. De natste maand is januari met een gemiddelde van 108 mm regen.

Is Madeira het hele jaar door warm?

Aan de kust schommelen de dagtemperaturen van december tot april rond de 20/21 graden Celsius en van juli tot september rond de 26/27 °C. Het wordt zelden koud, maar van januari tot maart kunnen er koele dagen zijn, met maxima rond 15 °C (59 °F).

Is Madeira warmer dan Portugal?

Jaarlijks is het op Madeira warmer dan in Lissabon. Het verschil is niet zo groot, slechts 1ºC (2ºF) in feite. Het echte verschil is te vinden in het aantal regendagen. In Lissabon is de kans dat het regent 48% groter dan in Funchal.

Is Madeira warmer dan Algarve?

Zonaanbidders zullen blij zijn te weten dat de Algarve zowel over het algemeen warmer is als meer dan 1.000 uur extra zon per jaar heeft dan Madeira. Het is zelfs een van de warmste plekken in heel Zuid-Europa.

Welk deel van Madeira heeft het beste weer?

AAN DE ZUIDKUST
De zuidwestelijke hoek van het eiland, dicht bij Jardim do Mar, waarschijnlijk het mooiste dorp van Madeira, staat bekend als de zonnigste en warmste hoek van het eiland, dus het is geen verrassing dat hier zoveel mooie en luxueuze villa’s te vinden zijn.

Kun je zonnebaden op Madeira?

Nee, de zon. Hoewel we net de koudste winter in 15 jaar hebben gehad…heeft het eiland een semi tropisch klimaat. en zeker niet alleen kun je zonnebaden in juni…maar de UV zal erg hoog zijn ..dus doe veel zonnebrandcreme op!

Is Madeira een winterbestemming?

Lang verblijf wintervakantie
Madeira is de perfecte bestemming voor een zonvakantie in de winter – het weer is er het hele jaar door fantastisch, dus het eiland is niet minder levendig. Het grootste verschil dat u zult merken is het gebrek aan drukte! En natuurlijk is het goedkoper om Madeira in de winter te bezoeken dan in de zomer.