Wat is het weer in Madeira in januari

Is januari een goede tijd om Madeira te bezoeken?

Voor de hoogste temperaturen is de beste tijd om Madeira te bezoeken tussen augustus en september, hoewel het sub-tropische klimaat het hele jaar door zon biedt en de wintermaanden even populair zijn bij bezoekers.

Hoe heet is het op Madeira in januari?

Januari is, net als december, een aangename wintermaand op Madeira, Portugal, met een gemiddelde temperatuur van 19,7°C (67,5°F) en een gemiddelde temperatuur van 13,7°C (56,7°F).

Kun je op Madeira zonnebaden in januari?

Kun je op Madeira zonnebaden in december? Ja, in december en januari geniet Funchal van vijf keer zoveel zonuren als Londen, maar door het eilandweer op Madeira komen en gaan de wolken vaak en is de zon nooit gegarandeerd.

Hoe warm is Funchal in januari?

ongeveer 62°F
Het weer in Funchal Portugal in januari. De dagelijkse maximumtemperatuur ligt rond 62°F, en daalt zelden onder 58°F of boven 67°F. De dagelijkse minimumtemperaturen liggen rond de 55°F, en komen zelden onder de 51°F of boven de 59°F.

Wat is de koudste maand op Madeira?

Augustus is de warmste maand op Madeira met een gemiddelde temperatuur van 22,5°C (73°F) en de koudste is januari met 16°C (61°F) met de meeste dagelijkse zonuren op 8 in september. De natste maand is januari met een gemiddelde van 108 mm regen.

Welke kleren moet ik in januari aan op Madeira?

Inpakken voor het weer
Van november tot december, januari, februari en maart kan het koel en nat zijn, dus neem een lichte regenjas en een kleine paraplu mee. Kleed u in laagjes om de temperatuurverschillen op te vangen. Hevige regenbuien komen vaak voor in de namiddag – u kunt uw horloge er bijna op gelijkzetten.

Kun je op Madeira zwemmen in januari?

De winters op Madeira zijn doorgaans zeer aangenaam: in december en januari geniet Funchal van vijf keer meer zonuren dan Londen. Overdag schommelt de temperatuur net onder de 20C: mild genoeg om te zwemmen in zee of in een verwarmd buitenzwembad, hoewel er altijd kans is op regen.

Waar is het in januari het warmst in Europa?

de Canarische Eilanden
Wist u dat de Canarische Eilanden in januari de warmste plek in Europa zijn om naartoe te gaan? Tenerife in het bijzonder heeft de warmste gemiddelde temperaturen van 20°C.