Wat is een scotch bonnet peper

Scotch bonnet (ook bekend als Bonney pepers, of Caraïbische rode pepers) is een variëteit van chilipeper genoemd naar zijn gelijkenis met een tam o’ shanter hoed. Hij is alomtegenwoordig in West-Afrika en het Caribisch gebied. Net als de nauw verwante habanero hebben Scotch Bonnets een hitte-index van 100.000-350.000 Scoville-eenheden.

Waar lijkt een Scotch bonnet peper op?

Het makkelijkst te vinden: Jalapeño of serrano pepers
Bijna elke kruidenier heeft jalapeño’s, en serrano-pepers worden ook steeds populairder. Omdat ze gemakkelijk te vinden zijn, kunnen ze beide dienen als vervanger voor de scotch bonnet, maar je geeft dan wel veel in qua smaak en hitte.

Wat is heter Scotch bonnet of habanero?

Het is een functie van de belangrijkste fytochemische stof in pepers die ze hun hitte geeft, capsaïcine genaamd. De habanero-chilipeper heeft een hitte van 260.000 SHU, terwijl de Spaanse peper ongeveer 445.000 SHU heeft.

Wat is het verschil tussen habanero en Scotch bonnet pepers?

Deze chilipepers hebben verschillende kruidniveaus, maar hun smaak is ook verschillend. Habaneros zijn lichtjes zoet en fruitig en zijn een tikkeltje bitter. Scotch Bonnets zijn ook zoet en fruitig, maar niet bitter. Wie niet vertrouwd is met de kruidigheid en smaak van chili’s, zal het verschil nauwelijks merken.

Is Scotch Bonnet de heetste peper?

Scotch Bonnets zijn behoorlijk heet. Hoewel ze niet tot de heetste pepers ter wereld worden gerekend, hebben ze toch een behoorlijke dosis hitte. Ze variëren van 100.000 tot 350.000 Scoville Heat Units (SHU), wat neerkomt op 12 tot 140 keer heter dan een jalapeno peper.

Kun je cayennepeper gebruiken in plaats van scotch bonnet?

Cayennepeper is echter een prima vervanger voor Scotch Bonnet pepers, omdat het een vergelijkbare hitte en smaak heeft. Cayennepepers zijn eigenlijk een soort chilipepers, die worden verkocht als gedroogde pepers of in poedervorm.