Wat is een duurzame wijn

Duurzame wijnen streven naar een wijnbereidingsproces dat het milieu beschermt, sociale verantwoordelijkheid ondersteunt, economische haalbaarheid handhaaft en wijnen van hoge kwaliteit produceert. Als druiven worden geteeld, geoogst en tot wijn gemaakt, wordt een veelheid aan milieufactoren geprioriteerd.Sep 28, 2018

Wat betekent het om duurzaam gecertificeerd te zijn?

CERTIFIED SUSTAINABLE, dat in 2010 werd geïntroduceerd, is een certificeringsprogramma dat door een derde partij wordt geverifieerd of een wijnmakerij of wijngaard strenge duurzame wijnbouwnormen heeft aangenomen en geïmplementeerd, gebaseerd op de code van meer dan 200 beste praktijken van de sector, en zich heeft verbonden tot voortdurende verbetering op die gebieden.

Hoe maak je een wijnmakerij duurzamer?

Enkele voorbeelden van duurzame praktijken zijn:

 1. Schapen en nuttige vogels om onkruid en ongedierte te beheersen.
 2. Bedek gewassen, druppelirrigatie en procesvijvers om water te besparen.
 3. Composteren , recycling en hergebruik om afval te minimaliseren.
 4. Bescherming van lucht- en waterkwaliteit.
 5. Lokale ecosystemen en natuurhabitats behouden.
 6. Wat is biologisch afbreekbare wijn?

  De papieren wijnfles, van de ontwerper van papieren melkflessen, is ontworpen om afval en koolstofuitstoot te verminderen.
  22 nov. 2011

  Wat is het verschil tussen biologische en niet-biologische wijn?

  BIOLOGISCHE WIJN HEEFT MINDER ADDITIEVEN
  Het gebruik van chemicaliën kan de PH-balans van de bodem verstoren, milieuvriendelijke insecten en onkruid doden, en het grondwater en de plaatselijke waterwegen verontreinigen. Biologische wijn is natuurlijk, duurzaam en veel milieuvriendelijker in vergelijking met conventionele wijn.
  25 aug 2019

  Waarom is duurzaamheid belangrijk in wijn?

  Duurzame wijnen worden geproduceerd in wijngaarden die water- en energiebesparing toepassen, ecosystemen en de plaatselijke fauna in stand houden. Een wijngaard die duurzame wijn produceert, stimuleert en onderhoudt actief gezonde bodems, omdat ze weten dat ze op die manier nog jarenlang druiven zullen kunnen blijven verbouwen.
  1 jul, 2021

  Waarom is duurzame wijn belangrijk?

  Deze duurzame wijngaard- en wijnmakerijpraktijken zijn water- en energiebesparend, zorgen voor een gezonde bodem, beschermen de lucht- en waterkwaliteit, verbeteren de relaties met werknemers en gemeenschappen, houden lokale ecosystemen en habitats van wilde dieren in stand en verbeteren de economische vitaliteit van wijngaarden en wijnmakerijen.

  Zijn biologische wijnen duurzaam?

  Van alle duurzame wijnsoorten en van de wijnsoorten die bij drinkers de meeste weerklank vinden, staat biologische wijn op nummer 1 in onze wereldwijde kansenindex voor alternatieve wijnsoorten.
  17 feb, 2021

  Wat is het idee van duurzaamheid?

  Duurzaamheid betekent dat wij in onze eigen behoeften voorzien zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Naast natuurlijke hulpbronnen hebben we ook sociale en economische hulpbronnen nodig.

  Is wijn maken milieuvriendelijk?

  Door het gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen, grond, water en energie is het verantwoordelijk voor ongeveer 20% van alle broeikasgasemissies. En wijnproductie is geen uitzondering, het proces van het telen van druiven en het omzetten in wijn, draagt ook bij aan die effecten.
  25 okt 2016

  Waar komt Cono Sur wijn vandaan?

  Chili
  Viña Cono Sur is een wijnproducent gevestigd in de Colchagua Valley in Chili. Het is vooral bekend om zijn wijnen gemaakt van Pinot Noir, en in het bijzonder het vlaggenschip Ocio, maar maakt een scala aan wijnen van veel van Chili’s belangrijkste druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère en Chardonnay.

  Is de verpakking van wijnflessen recycleerbaar?

  Door gebruik te maken van wasverzegelingen in plaats van foliecapsules, die meestal van aluminium of tin zijn gemaakt, kunnen flessen gemakkelijker worden gerecycleerd. Een wijnfles was top zal smelten en verdampen in het recyclingproces, terwijl folie moet worden verwijderd als een extra stap voordat het glas kan worden gerecycled.
  25 jun, 2021

  Wat is een ander woord voor milieuvriendelijk?

  ecologisch, vriendelijk, klimaatvriendelijk, groen, milieuvriendelijk, milieuvriendelijk, zuinig met brandstof, energiezuinig, niet-vervuilend, biologisch, energiebesparend.

  Betekent duurzaam ook biologisch?

  Biologische landbouw is gericht op de inputs die bij de productie worden gebruikt (bijv. geen GGO’s, geen synthetische kunstmest/pesticiden/herbiciden), terwijl duurzame landbouw gericht is op de fysieke behandeling van het land (bijv. geen grondbewerking, covergewassen, bufferzones).
  26 jan, 2021

  Welke rode wijnen zijn sulfietvrij?

  Geen sulfieten toegevoegd (NSA) wijn

  • 2020 Frey Organic Malbec. Wijn. …
  • 2020 Basa Lore Txakoli. …
  • 2020 Basa Lore Txakoli Rose. …
  • 2019 Kwaya Merlot. …
  • 2019 Frey Organic Merlot. …
  • 2019 Beaver Creek Biodynamic Fairytale NSA Cabernet Sauvignon. …
  • 2020 Beaver Creek Horne Ranch Sauvignon Blanc Pét Nat. …
  • 2018 Zeropuro "Mineraliae" Montepulciano d’Abruzzo.

  Wat gebeurt er met wijnafval?

  Ze recyclen hun draf: witte wijndruiven worden omgezet in compost, en rode wijnafval blijkt een geweldige meststof te zijn en helpt onkruid tegen te gaan. “De wijnstok voedt zichzelf in feite met restjes die overblijven nadat je wijn hebt gemaakt,” zei Fridell. Maar wijnhuizen kunnen maar zo veel gebruiken.
  10 mei 2017

  Wat doen wijnhuizen met druivenschillen?

  Pomace kan in allerlei dingen worden verwerkt: room van wijnsteen, gedistilleerd tot sterke drank zoals grappa, vermalen tot tannine-extract in poedervorm, gebruikt als levensmiddelenkleurstof of verwerkt tot diervoeder.
  17 jun 2016

  Wat doen wijnhuizen met druivenpitten?

  Nadat de druiven zijn geoogst en geperst, verwerkt WholeVine Products de overgebleven pitten, stelen en schillen tot een meelvervanger. Sommige afvallen worden ook druivenpitolie. Sommige wijnboeren gebruiken bijvoorbeeld afvallen als basis voor druivenpitolie.
  9 aug 2013