Wat is de naam van de cognac op de Armeense foto hieronder?

Waarom wordt Armeense brandewijn Cognac genoemd?

Cognac is een brandewijnsoort die is genoemd naar het gebied waar hij wordt gemaakt, in het zuidwesten van Frankrijk. EU-makers van brandewijn buiten de Cognac-regio mogen de term “cognac” bij wet niet gebruiken. Armeniërs begonnen in 1887 voor het eerst brandewijn op grote schaal te produceren, met behulp van methoden die waren afgekeken van Franse distilleerders.

Wat is Armeense brandewijn?

Armeense Brandy, de drank van de Russische tsaren, wordt gemaakt van druiven die vervolgens dubbel worden gedestilleerd in eiken vaten – net als zijn neef Cognac. Maar noem het geen Cognac, want anders roept u de woede op van de appellation d’origine. Probeer het voordat je het koopt.

Wie maakt Armeense soul Cognac?

De redding van YBC, dat ook vandaag nog de grootste producent van Armeense brandewijn is, zou gepaard gaan met controverse. In 1994 kocht het Franse drankenconcern Pernod-Ricard het noodlijdende merk voor $30 miljoen ($52 miljoen in geld van nu).

Is Armeense brandewijn goed?

In 1900 werd op de wereldtentoonstelling van Parijs een Armeense brandewijn bij een blinde keuring bekroond met een Grand-Prix als beste brandewijn. De juryleden waren zo onder de indruk dat zij het bedrijf toestemming gaven zijn product in Frankrijk als Armeense Cognac te verkopen.

Welke Armeense Cognac is de beste?

De bekendste merken van Armeense brandewijn zijn A.K.Z., Ararat en Noy (de laatste zijn beide onderdeel van YBC).