Wat is de engelse vertaling voor het portugese woord “madeira”

Waar vertaalt Madeira zich in het Engels naar?

timmerhout
Vertaling van madeira – Portugees-Engels woordenboek
timmerhout [zelfstandig naamwoord] in stukken gezaagd hout.

Wat is Portugees voor Jack?

valete, macaco, burro, roubarPortugees.

Waar komt het woord Madeira vandaan?

Madeira is afgeleid van een oud Portugees woord voor hout, dus misschien is er geen duidelijk verband, maar het is toch een interessant toeval.

Wat is Amelia Portugees?

[aˈmɛlja] (informeel) vrouwelijk zelfstandig naamwoord.

Is Madeira Spaans of Portugees?

Madeira is een Portugees eiland, en is het grootste en dichtstbevolkte van de Madeira-archipel.

Is Madeira een eigen land?

Samen met de eilanden Porto Santo en Desertas en de Selvagens-Madeira vormt het een autonome regio van het land Portugal.

Was Madeira bewoond voor de Portugezen?

De archipel was onbewoond tot 1419, toen de Portugese zeevaarder João Gonçalves Zarco op Madeira aan land ging. Grieken, Romeinen, Feniciërs en Arabieren zouden Madeira echter zeker passeren tijdens hun expedities over de Noord-Atlantische Oceaan. De aankomst, in 1419, van de eerste Portugese schepen was een toevalstreffer.

Hoe veilig is Madeira Portugal?

Over het algemeen is Madeira een zeer veilige bestemming voor gezinnen, backpackers, avonturiers, soloreizigers en gepensioneerden. Zolang u uw gezond verstand gebruikt om veilig te reizen, zult u een geweldige tijd hebben op het eiland dat bekend staat als de Parel van de Atlantische Oceaan.

Waar is Madeira Portugal bekend om?

Madeira staat bekend om zijn landschappen, overlevering en zijn legendarische wijn, die de tafels van Amerika’s Founding Fathers sierde.

Wordt er Engels gesproken in Madeira Portugal?

Portugees is de officiële taal op Madeira. Het is de moeite waard om een paar sleutelzinnen te leren als u beleefd wilt zijn, zoals ‘alstublieft’, ‘dank u’, enzovoort, hoewel er in toeristische gebieden veel Engels wordt gesproken.

Wat is beter Algarve of Madeira?

Zowel de Algarve & Madeira zijn net zo mooi maar op verschillende manieren. Zoals eerder gezegd, zijn er geen echte stranden op Madeira. Als je wilt zonnen en relaxen, zou ik kiezen voor de Algarve omdat je daar heerlijke stranden hebt met meer kans op goed weer om te zonnen.

Is Madeira eigendom van Portugal?

Madeira-eilanden, Portugees Arquipélago da Madeira, archipel van vulkanische oorsprong in de Noord-Atlantische Oceaan, behorend tot Portugal. Het omvat twee bewoonde eilanden, Madeira en Porto Santo, en twee onbewoonde groepen, de Desertas en de Selvagens.

Is Madeira een arm eiland?

Madeira is de thuisbasis van een van de armste regio’s van heel Europa. In dit paradijs is tMadeira de thuishaven voor een van de armste regio’s in heel Europa.

Ligt Madeira dichter bij Afrika of bij Portugal?

De Madeira-eilanden liggen inderdaad dichter bij het Afrikaanse continent dan bij het Europese continent zelf: 700 km (434 mijl) ten westen van Marokko, Afrika; 850 km (528 mijl) ten zuidwesten van het Portugese vasteland en het Europese vasteland; 1000 km (621 mijl) ten zuidwesten van Lissabon, Portugal.