Wat heeft Drake geproefd in champagne poëzie

Drake’s ‘Champagne Poetry’ sample van The Gabriel Hardeman Delegation’s ‘Until I Found the Lord (My Soul Couldn’t Rest)’ | WhoSampled.

Wat is het monster in het champagne gedicht?

Het nummer begint met een versnelde sample van Masego’s 2017 nummer “Navajo,” die op zijn beurt The Beatles’ Rubber Soul track “Michelle” samplet. De sample gaat door op de achtergrond terwijl Drake rapt over het vaderschap, zijn OVO-imperium, labelcontractonderhandelingen, en zijn onaantastbare heerschappij.

Welk masego heeft Drake geproefd?

Drake’s ‘Champagne Poetry’ sample van Masego’s ‘Navajo’ | WhoSampled.

Wie heeft Drake uitgeprobeerd?

Summer Sixteen’ sampelt ‘Glass Tubes’ van Brian Bennett
Deze sample die gebruikt wordt in ‘Summer Sixteen’ is vertraagd ten opzichte van de originele instrumental. Drake’s versie bevat ook de niet gecrediteerde vocalen van niemand minder dan DJ Khaled.

Heeft champagnepoëzie de Beatles geproefd?

De zin “I love you, I love you, I love you” is een muzikaal en tekstueel citaat uit het nummer “Michelle” van The Beatles. Respectievelijk, Drake crediteert de Lennon-McCartney songwriting partnerschap op de track.
Champagne poëzie.

“Champagne Poetry”
Song door Drake
Label Republic OVO

Welk monster gebruikte Drake in N 2 Deep?

Drake feat. Future’s ‘N 2 Deep’ sample van Bun B, Pimp C, Z-Ro en Jay-Z feat. Jeezy’s ‘Get Throwed’ | WhoSampled.

Heeft Drake de Beatles geproefd?

Drake heeft John Lennon en Paul McCartney gecrediteerd als co-writers op het openingsnummer, ‘Champagne Poetry’, voor een interpolatie van hun nummer ‘Michelle’. De interpolatie is een versnelde sample die gebruikt is op Masego’s 2017 track ‘Navajo’, die zelf een sample is van The Singers Unlimited’s 1972 cover van The Beatles’ 1965 nummer.

Wie heeft Masego Navajo geproefd?

Michelle
Gebruik makend van een gepitchte vocale sample van The Beatles’ “Michelle”, maakt de koper-gedreven artiest een van de dopeste beats die ik in een tijdje gehoord heb. “Navajo” is een smakelijke smeltkroes van hip hop, soul, r&b en hip hop beats. i love you, i love you, i love you…

Welk liedje heeft Drake gesampled in pipe down?

Pussy Money Weed
Hoewel de beat in ‘Heaven’s EP’ identificeerbaar behoort tot ‘Pipe Down’ van Drake’s nieuwste album ‘Certified Lover Boy’, zoals Stereogum erop wijst, sampled ‘Pipe Down’ zelf Lil Wayne’s ‘Pussy Money Weed,’ die OutKast’s ‘Jazzy Belle’ samplede, die ‘Prelude’ van Lamont Dozier, ‘Cell Therapy’ van Goodie Mob, en ‘It’s …

Welk liedje heeft Drake gesampled voor Papis huis?

Drake’s ‘Papi’s Home’ sample van Montell Jordan’s ‘Daddy’s Home’ | WhoSampled.

Wat heeft Drake van R. Kelly geproefd?

Kelly. Kelly wordt gecrediteerd samen met Drake, de producers van het nummer – Harley Arsenault, Noel Cadastre, OG Ron C – en nog een onverwachte groep artiesten dankzij een sample van ‘NSYNC’s 1997 versie van Christopher Cross’ “Sailing”, die Justin Timberlake, Timbaland en Cross toevoegt aan de lange lijst van credits.

Waarvoor heeft Drake aardig geproefd?

Ex-Factor
Het is een sample van Lauryn Hill’s nummer “Ex-Factor” (1998), “Drag Rap” van de Showboys (1986), “Get Your Roll On” van Big Tymers (2000), en bevat ook clips van optredens van Big Freedia. Tekstueel is de hook van Drake’s nummer een voorbeeld van Lauryn Hill die zingt over “cutting loose in the midst of a relationship”.

Welk monster heeft Drake gebruikt op TSU?

Half op een baby
“TSU” is een nummer van de Canadese rapper Drake. Uitgebracht op 3 september 2021, als de achtste track van Drake’s zesde studioalbum Certified Lover Boy. Het samplet OG Ron C’s chopped and screwed remix van R. Kelly’s Half on a Baby.

Welk monster is Knife Talk?

De straten voeden
“Knife Talk” bevat een sample uit “Feed the Streets”, geschreven door Jordan Houston (Juicy J), Patrick Houston (Project Pat), Rakim Mayers (A$AP Rocky) en Leland Wayne (Metro Boomin), zoals uitgevoerd door de eerste drie en, net als dit nummer, gecoproduceerd door de laatste.

Wie heeft Xscape gesampled? Op wie kan ik een beroep doen?

Anderson. Paak’s ‘Might Be’ sample van Xscape’s ‘Who Can I Run To’ | WhoSampled.

Welk liedje gebruikt de beat van I Got 5 on It?

Club Nouveau’s “Why You Treat Me So Bad” wordt genoemd als de originele sample voor Luniz’s “I Got 5 on It.” Maar net als bij de “Jealousy”-“Rumors”-parallel, heeft “Why You Treat Me So Bad” veel gemeen met Timex Social Club’s “Thinkin’ About Ya.” Marshall werkte met dezelfde producers die later met Jay King zouden gaan werken.

Welk liedje wordt gesampled in I Got 5 on It?

Mike Marshall’s ‘I Got 5 on It’ sample van Club Nouveau’s ‘Why You Treat Me So Bad’ | WhoSampled.

Wat betekent ‘ik heb er vijf op staan’?

“I Got 5 on It” komt uit een ondergewaardeerde school van hip-hop die laag-bij-de-grondse en zelfs triviale problemen bespreekt met muzikaliteit van hoog niveau. De “5” verwijst naar een vijf-dollarbiljet dat wordt ingeschopt voor de aankoop van marihuana. Het liedje zegt eigenlijk, als je wat van mijn wiet wilt roken, stop er dan alsjeblieft wat geld in.