Wanneer naar madeira portugal

Wat is de beste maand om Madeira te bezoeken?

Voor de hoogste temperaturen is de beste tijd om Madeira te bezoeken tussen augustus en september, hoewel het subtropische klimaat het hele jaar door zon biedt en de wintermaanden even populair zijn bij bezoekers. De warmste maand van het jaar is augustus met een gemiddelde dagmaximum van 27 C en een gemiddelde minimumtemperatuur van 21 C.

Hoeveel dagen heb je nodig op Madeira?

Als u kunt, raden wij u aan om minstens 10 dagen te blijven! Als u op zoek bent naar een meer ontspannende reis, kunt u uw verblijf verlengen zodat u nog steeds alle bezienswaardigheden op deze Madeira-route kunt zien, terwijl u ook wat vrije tijd hebt om te luieren bij het zwembad.

Is Madeira het hele jaar door warm?

Aan de kust schommelen de dagtemperaturen van december tot april rond de 20/21 graden Celsius en van juli tot september rond de 26/27 °C. Het wordt zelden koud, maar van januari tot maart kunnen er koele dagen zijn, met maxima rond 15 °C (59 °F).

Heeft Madeira een regenseizoen?

De meeste neerslag (regenseizoen) valt in december. Funchal kent droge perioden in juni, juli en augustus. Gemiddeld is december de natste maand met 117 mm (4,6 inch) neerslag. Juli is gemiddeld de droogste maand met 2 mm neerslag.

Wat is beter, Madeira of de Azoren?

Als u houdt van natuur, groen, een avontuur buiten de gebaande paden en geen bezwaar hebt tegen regen of koelere temperaturen, kies dan de Azoren. Als u de voorkeur geeft aan zonneschijn, goudkleurig zand, luxe voorzieningen en een eigenzinnige kabelbaan/rodel-ervaring, overweeg dan Madeira, met inbegrip van het strandeiland Porto Santo.

Is Madeira warm in april?

April is, net als maart, op Madeira, Portugal, een aangename lentemaand, met gemiddelde temperaturen tussen min 14,4°C (57,9°F) en max 20,6°C (69,1°F).

Wat is beter Algarve of Madeira?

Zowel de Algarve als Madeira zijn net zo mooi, maar op verschillende manieren. Zoals eerder gezegd, zijn er geen echte stranden op Madeira. Als je wilt zonnen en relaxen, zou ik kiezen voor de Algarve omdat je daar heerlijke stranden hebt met een grotere kans op goed weer om te zonnen.

Zijn er stranden op Madeira?

Wist u dat er zandstranden zijn op het eiland Madeira? Het eiland Madeira staat gewoonlijk niet bekend als strandbestemming, in tegenstelling tot Porto Santo, dat beroemd is om zijn gouden zand (klik hier om meer te weten over de zandeigenschappen van Porto Santo), maar de stranden van Madeira zullen u verrassen!

Op welke luchthaven vliegt u voor Madeira?

Luchthavens in Madeira
Madeira Airport (FNC) is een van de meest dramatische luchthavens ter wereld. De korte landingsbaan heeft bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere, waardoor het een van de meest lastige maar adembenemende landingen van Europa is. De luchthaven heeft slechts één terminal, die grotendeels ondergronds is.

Welk deel van Madeira heeft het beste weer?

Het zuidwesten is de plaats waar je moet zijn voor meer gegarandeerde zon; R

Kun je zonnebaden op Madeira in april?

April is een uitstekende tijd om met zonnebaden te beginnen – de zon begint krachtig te schijnen, en het is bijna het einde van de winter. U kunt in de meeste perioden van het jaar bruin worden, maar het is duidelijk dat er tussen april en september meestal langere perioden met zon zijn.

Is Madeira warmer dan Portugal?

Jaarlijks is het op Madeira warmer dan in Lissabon. Het verschil is niet zo groot, slechts 1ºC (2ºF) in feite. Het echte verschil is te vinden in het aantal regendagen. In Lissabon is de kans dat het regent 48% groter dan in Funchal.