Wanneer is de beste tijd om naar Madeira te gaan

Madeira is op zijn mooist tussen april en oktober, wanneer het langs de kust wemelt van de wel 20 soorten walvissen en dolfijnen. Madeira heeft het hele jaar door een aangenaam mild mediterraan klimaat, dus de beste tijd om te gaan is wanneer u vrij bent.

Wat is de beste maand voor het weer op Madeira?

Voor de hoogste temperaturen is de beste tijd om Madeira te bezoeken tussen augustus en september, hoewel het subtropische klimaat het hele jaar door zon biedt en de wintermaanden even populair zijn bij bezoekers. De warmste maand van het jaar is augustus met een gemiddelde dagmaximum van 27 C en een gemiddelde minimumtemperatuur van 21 C.

Wat is de koudste maand op Madeira?

Augustus is de warmste maand op Madeira met een gemiddelde temperatuur van 22,5°C (73°F) en de koudste is januari met 16°C (61°F) met de meeste dagelijkse zonuren op 8 in september. De natste maand is januari met een gemiddelde van 108 mm regen.

Welk deel van Madeira heeft het beste weer?

Het zuidwesten is de plaats bij uitstek voor meer gegarandeerde zon; Ribeira Brava, Ponta do Sol en Calheta hebben de beste klimaten van het eiland, gevolgd door Funchal, Camera de lobos en Machico. Funchal is nog steeds favoriet bij de meeste toeristen vanwege de centrale ligging van de hoofdstad en het ruime aanbod.

Is Madeira het hele jaar door warm?

Aan de kust schommelen de dagtemperaturen van december tot april rond de 20/21 graden Celsius en van juli tot september rond de 26/27 °C. Het wordt zelden koud, maar van januari tot maart kunnen er koele dagen zijn, met maxima rond 15 °C (59 °F).

Is Madeira warmer dan Algarve?

Zonaanbidders zullen blij zijn te weten dat de Algarve zowel over het algemeen warmer is als meer dan 1.000 uur extra zon per jaar heeft dan Madeira. Het is zelfs een van de warmste plekken in heel Zuid-Europa.

Is Madeira heter dan Portugal?

Jaarlijks is het op Madeira warmer dan in Lissabon. Het verschil is niet zo groot, slechts 1ºC (2ºF) in feite. Het echte verschil is te vinden in het aantal regendagen. In Lissabon is de kans dat het regent 48% groter dan in Funchal.

Kun je op Madeira zonnebaden in februari?

Ja, het is mogelijk om op Madeira te zonnebaden in de winter. Zoals eerder geschreven in december, januari en februari liggen de temperaturen overdag ter hoogte van het strand rond de 19/20°C. Als de zon schijnt, is het vanwege de lage breedtegraad van het eiland vrij warm.

Kun je op Madeira zonnebaden in januari?

Kun je op Madeira zonnebaden in december? Ja, in december en januari geniet Funchal van vijf keer zoveel zonuren als Londen, maar door het eilandweer op Madeira komen en gaan de wolken vaak en is de zon nooit gegarandeerd.

Kun je in januari in de zee zwemmen op Madeira?

Zwemmen in januari op de stranden van Funchal is mogelijk, maar het zeewater is koel. Dus hoewel de zeetemperatuur soms oploopt tot 68°F, kan het ook dalen tot 65°F!