Waarom veranderde mijn kersensap direct in azijn terwijl het nooit wijn werd?

Gist kersensap?

Het kersensap moet aan het water worden toegevoegd (of meer indien nodig). Laat het mengsel gedurende 1-2 weken gisten in de primaire fase tot de krachtige gisting is vertraagd door het af te sluiten met een waterslot.

Waarom is mijn wijn in azijn veranderd?

Elke wijn kan in azijn veranderen als er zuurstof in de fles komt en reageert met de alcohol. Dit gebeurt wanneer een kurk defect of van slechte kwaliteit is, of wanneer de wijn rechtop wordt bewaard in plaats van op zijn kant. De opslagpositie is van cruciaal belang, want om zuurstof buiten te houden, moet een kurk nat blijven.

Hoe stop je Acetobacter?

Om een hoog gehalte aan vluchtige zuren (veroorzaakt door Acetobacter) te voorkomen, moeten alle oppervlakken waarmee de wijn in contact komt, worden ontsmet. Also avoid barrels that have contained vinegar or wines with very high VA levels. Adding SO2 (sulfur dioxide) to the wine will inhibit the growth of this bacteria.

Verandert alcohol in azijn?

Om alcohol om te zetten in azijn moeten zuurstof en een bacterie van het geslacht Acetobacter aanwezig zijn voor de tweede stap, de azijnzure gisting. Deze bacteriën worden aangetroffen in alle organische producten die suiker bevatten, zoals fruit en plantenwortels.

Kunnen kersen tot alcohol vergisten?

Over de alcohol: Ja, de gefermenteerde kersen produceren alcohol die geschikt is voor drank. Naar mijn smaak is het alcoholgehalte ongeveer gelijk aan dat van wijn.