Waarom is petruswijn zo duur?

Gepassioneerde klanten van de wijn bewonderen de kwaliteit en de zeldzaamheid die het drinken van Petrus hen biedt, waardoor de reeds hoge vraag wordt opgedreven. Die passie drijft de prijzen zo hoog op, en terecht. De volgende keer dat u een Petrus-fles van 5.000 dollar aangeboden krijgt, weet dan dat u hem voor een koopje krijgt.

Is Petrus de duurste wijn?

# 1 : Petrus 2000, Cuvée de l’espace – 830 000 euro
En hier is nu onze grote winnaar van de duurste wijnen ter wereld. Er wordt gezegd dat hij 1 miljoen dollar waard is … of 830.000 euro. Dat is de geschatte prijs van de duurste fles ter wereld! Petrus, jaargang 2000 is een fles die gewoonlijk rond de 5000 euro kost.

Wat is er zo speciaal aan Petrus wijn?

De blauwe kleigrond van Petrus is wat de wijnen zo bijzonder maakt. Petrus onderscheidt zich doordat de hele wijngaard bovenop de klei ligt, terwijl naburige wijngaarden slechts een deel van de blauwe klei in hun bodem hebben. Van deze unieke bodem en terroir produceert Petrus slechts één wijn.

Is Petrus het geld waard?

Het resultaat van de proeverij was duidelijk: Petrus is een grote wijn met een uitzonderlijke lange levensduur, waarbij recente wijnjaren een enorm potentieel laten zien. Het verschil tussen de wijnjaren kan echter enorm zijn en sommige jaren kunnen daarom teleurstellend zijn. Petrus is ontegenzeggelijk een van de beste rode wijnen ter wereld, een waar wijnicoon.

Hoeveel kost Petrus wijn?

Pétrus leidt een duo van Pomerol landgoederen in extreme prijzen, samen met Le Pin, die consequent behoren tot ’s werelds duurste wijnen. Een 750ml fles Pétrus wijn kost gemiddeld $2.630.

Waarom is Petrus 1996 zo duur?

Gepassioneerde klanten van de wijn bewonderen de kwaliteit en de zeldzaamheid die het drinken van Petrus hen biedt, waardoor de toch al grote vraag wordt opgedreven. Die passie drijft de prijzen zo hoog op, en terecht. De volgende keer dat u een Petrus-fles van 5.000 dollar aangeboden krijgt, weet dan dat u hem voor een koopje krijgt.

Wat voor classificatie is Petrus?

Chateau Pétrus is een van de duurste wijnen ter wereld. Net als andere wijnen in de Pomerol regio, werd het weggelaten uit de 1855 Grand Cru geklasseerde lijst van de top vijf groeiers. Petrus wordt beschouwd als de meest interessante van de Pomerols en hij vraagt een verbluffend hoge prijs.

Wat is het beste jaar voor Petrus wijn?

Pétrus-wijnen die momenteel goed drinken zijn onder meer de “on”-jaren 1975, 1982, 1990 en 1995. De zogenaamde “off” of mindere jaargangen die momenteel rijp zijn voor consumptie zijn 1981, 1992, … Voor Berrouet is de allerbeste “on” die nu gedronken kan worden 1995; van de “offs” beveelt hij de 2002 aan.

Hoe smaakt Petrus?

SMAAKNOTITIES: Bordeaux’s meest intens geconcentreerde, rijk gearomatiseerde en unieke rode wijn. Een ongelooflijke kracht, diepte en rijkdom, maar toch een opmerkelijke balans met doordringende aroma’s van rijpe moerbei, zwarte bes en fruit en kruidige vanille eiken, waardoor het zich onderscheidt van alle Bordeaux’s beste wijnen.

Is Petrus een grand cru?

3. Is Pétrus een Grand Cru? Nee. Pétrus is een van de duurste wijnen ter wereld en wordt in één adem genoemd met topchâteaux in de Médoc zoals Mouton, Margaux en Latour, maar in tegenstelling tot deze laatste heeft Pétrus geen premier grand cru-status.

Is Petrus wijn een Merlot?

De wijngaard van Pétrus is beplant met 95% Merlot. De wijnstokken zijn ongewoon oud en worden pas herplant als ze 70 jaar oud zijn.