Waarom is mijn trots van madeira stervende?

Pride of Madeira is tamelijk droogtetolerant. Als u bij warm weer de bloemhoofdjes ziet hangen of het blad ziet uitdrogen, geef dan water aan de voet van de struik om hem nieuw leven in te blazen. In het algemeen geldt dat regelmatig water geven tijdens het bloeiseizoen ervoor zorgt dat de bloei helder en levendig blijft.

Hoe lang leeft Pride of Madeira?

ongeveer 5 jaar
Pride of Madeira heeft ook de neiging om zichzelf opnieuw uit te zaaien. Hoewel dit wat extra onderhoud vergt, zorgt deze eigenschap voor gratis pups om deze kortlevende struik te vervangen. De typische levensduur is ongeveer 5 jaar.

Hoe snoei je een Madeira plant?


Citaat uit video: Het is dus een kwestie van de bloemen afknippen als ze uitgebloeid zijn, net op het punt waar er nieuw gezond gebladerte is, door de hele plant heen.

Van welke grond houden Echiums?

zanderige bodem
De grond moet goed gedraineerd zijn om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. U hoeft de grond niet al te veel voor te bereiden voordat u er een zaailing of nieuwe zaden in zet. Echiumplanten staan erom bekend dat ze zelfs in goed gedraineerde schrale grond in het wild kunnen overleven en zelfs met zandgrond in tuinen goed groeien.