Waarom bestaan er kurkengeld?

Door een kurkengeld te heffen kunnen restaurants wijnliefhebbers de mogelijkheid bieden hun eigen fles mee te brengen zonder dat dit ten koste gaat van de kosten die zij maken.

Hoe omzeil je het kurkengeld?

Als u kurkengeld in rekening brengt, kan het zijn dat u dat in een aantal gevallen niet wilt. Als uw restaurant wijn schenkt, kunt u het kurkengeld afschaffen voor klanten die hun eigen fles meebrengen en ook een fles van uw lijst kopen. U zou een gratis dag kunnen uitproberen als een wekelijkse promotie!

Mag je je eigen wijn meenemen naar restaurants in Ontario?

Ontario heeft zich aangesloten bij de provincies die restaurantbezoekers toestaan hun eigen flessen wijn mee te brengen naar hun favoriete eetgelegenheden. Het nieuwe beleid werd vrijdag van kracht, de eerste dag dat veel van Ontario’s 17.400 vergunninghoudende etablissementen een vergunning konden aanvragen om deze praktijk toe te staan.

Waarom vragen trouwlocaties kurkengeld?

Kurkengeld is een servicevergoeding die door uw trouwlocatie wordt aangerekend voor het serveren van wijn die u koopt en levert. Het kurkengeld dekt over het algemeen het koelen of opslaan van uw flessen, het inventariseren van uw flessen, het gebruik van het glaswerk van de locatie, het weggooien van glazen flessen na de bruiloft en het personeel dat de drankjes zal serveren.

Wat is een typisch kurkengeld?

Een redelijk kurkengeld is ergens tussen de $10 en $50. Dat is een grote variatie voor “redelijk.” Maar, gezien de inzet van restaurants voor hun wijnprogramma’s, is het gerechtvaardigd om gasten ervan te weerhouden hun eigen flessen mee te brengen.

Kun je een fles wijn herkurken in een restaurant?

Veel mensen bestellen geen hele fles wijn bij het diner uit angst dat ze hem op moeten drinken voordat ze gaan rijden. Het is wettelijk toegestaan om een fles wijn die nog niet op is mee naar huis te nemen. Het restaurant moet de fles ontkurken, in een doorzichtig zakje doen en het ontvangstbewijs aan het zakje bevestigen.

Wat is het kurkengeld in Ontario?

tussen $15 en $45 per fles
Op veel plaatsen in Ontario kunnen gasten rustig dineren als ze een fles meenemen, meestal tegen een “kurkengeld” van $15 tot $45 per fles. Maar een handvol etablissementen ziet op bepaalde dagen van de week helemaal af van deze vergoeding.