Waar koop ik kersenwijn?

Hoe wordt kersenwijn genoemd?

“Kersen Kijafa” is een versterkte vruchtenwijn die in Denemarken wordt gemaakt van kersen met toegevoegde natuurlijke aroma’s, en gewoonlijk 16% alcoholvolume bevat. Onder de kersenlikeuren is Maraska, een kersenwijn op basis van Marasca-kersen uit Kroatië, een van de bekendste.

Is kersenwijn een ding?

Net als druivenwijn wordt ook kersenwijn droog, halfdroog en zoet gemaakt. Zoete kersenwijnen hebben een vollere fruitsmaak en zijn gedurfder, soms zelfs versterkt met extra alcohol om een port of likeurwijn te maken.

Welke kersen zijn het best voor wijn?

Hoewel wijn zowel van zoete als van zure kersen wordt gemaakt, zijn de beste kersen voor wijnbereiding in een mediterraan klimaat zure kersen, omdat zoete kersen een grotere behoefte aan chill-uur hebben. Als zowel zure als zoete kersen beschikbaar zijn, maakt een mengsel de allerbeste kersenwijn van allemaal.

Kun je kersenwijn drinken?

Kersenwijn is niet alleen een heerlijk drankje – het kan ook gezond zijn. En, afhankelijk van de zoetheid, past kersenwijn uitstekend bij een reeks gerechten, waaronder desserts zoals tiramisu en kruidige keukens.

Hoe lang is kersenwijn houdbaar?

Onze vruchtenwijnen zijn, net als gewone druivenwijnen, na opening ongeveer drie tot vier dagen houdbaar. Bewaar ze in de koelkast om die tijd te verlengen. Versterkte wijnen zijn, door hun hoger alcoholgehalte, na opening enkele weken houdbaar als ze in de koelkast worden bewaard.

Is vruchtenwijn goed voor de gezondheid?

Bovendien zeggen artsen al enige tijd dat een drankje per dag ook helpt bij het verdunnen van het bloed, wat helpt bij het voorkomen van beroertes. Een ander zeer belangrijk voordeel is dat vruchtenwijnen, de meeste althans, hogere ORAC-waarden (een maat voor antioxidanten) hebben dan traditionele druivenwijnen.

Maakt wijn je dik?

Te veel wijn drinken kan leiden tot een overconsumptie van calorieën en mogelijk gewichtstoename. Bovendien kan een overmatig alcoholgebruik de verbranding van energie en vet door uw lichaam belemmeren.

Hebben vruchtenwijnen alcohol?

Fruitwijnen bevatten 8-11% alcohol en 2-3% suiker met een energetische waarde tussen 70 en 90 kcal per 100 ml.