Waar koop ik amarone wijn?

Hoeveel kost Amarone wijn?

$50-$60
Voor Amarone betaal je meestal $50 tot $60, wat niet goedkoop is. Hoewel sommige wijnprijzen kunstmatig worden opgedreven, is er een enigszins praktische verklaring voor het feit dat Amarone een van de beste rode wijnen van Italië is.

Is Amarone de beste wijn?

In termen van pure, vol gas fruitigheid, is Amarone ongeëvenaard. Er zijn meer gespierde rode wijnen en wijnen met meer complexiteit, maar als je hunkert naar geconcentreerd, zijdeachtig fruit, is er geen beter voorbeeld.

Wat is er zo speciaal aan Amarone wijn?

Amarone wijnen zijn rijk, levendig, vol en krachtig. Dit is te danken aan hun langdurige droging, gisting en rijping. Dit proces geeft de wijn een meer ‘geconcentreerde’ smaak.

Welke wijn komt het dichtst bij Amarone?

Naast Amarone, voor wie op zoek is naar een vergelijkbare concentratie van smaak, intensiteit van aroma en een vol karakter, zou ik een goede Zinfandel van Rockpile aanraden, probeer Mauritson ($35) of Bruliam ($35).

Wat betekent Amarone in het Italiaans?

Grote Bitter
In het Italiaans betekent de naam Amarone letterlijk “Groot Bitter”; oorspronkelijk was dit om hem te onderscheiden van de Recioto die in dezelfde streek wordt geproduceerd en die zoeter van smaak is.

Wanneer moet ik Amarone drinken?

Wanneer moet ik Amarone drinken? Vanwege zijn complexiteit en rijkdom geven velen de voorkeur aan het drinken van Amarone wijn zonder voedsel dat afbreuk kan doen aan de smaak. Als u de Amarone voor het eerst proeft, raden wij u aan hem na het diner alleen te drinken.

Hoe kies ik Amarone?

Welnu, wat moet ik in gedachten houden bij het kopen van Amarone?

  1. Ten eerste, als er ‘Amarone Classico’ op het label staat, betekent dit dat alle druiven afkomstig zijn van Valpolicella Classica, het historische oostelijke deel dat geeft het gebied zijn naam. …
  2. Controleer het jaar! …
  3. Kijk of er ‘Riserva’ op de fles staat. …
  4. Controleer ten slotte de maker.


  5. Bij welk eten past Amarone?

    De rijke, stroperige en droge Amarone past het best bij eend, lam, wild, runderribstuk, lever met uien, gestoofd rundvlees, stevige stoofschotels en rijke pasta zoals rundvlees stroganoff.