Waar is de rivier madeira

Madeira-rivier, Portugees Rio Madeira, belangrijke zijrivier van de Amazone. Zij wordt gevormd door de samenvloeiing van de Mamoré en Beni rivieren bij Villa Bella, Bolivia, en stroomt noordwaarts en vormt de grens tussen Bolivia en Brazilië over een afstand van ongeveer 100 km.

Wat is er zo bijzonder aan de Madeira-rivier?

De Madeira is de grootste zijrivier van de Amazone en vertegenwoordigt 23% van alle hydrologische hulpbronnen in het Amazonebekken, en draagt 15% bij aan het watervolume en de helft van de sedimenten en nutriënten die in de Amazone en in de Atlantische Oceaan terechtkomen.

Welke rivier stroomt van Bolivia naar de Madeira rivier?

De monding van de Madeira-rivier ligt op ongeveer 1300 km van de monding van de Amazonerivier. De verste bovenloop van de Madeira ontspringt in de buurt van Cochabamba, Bolivia. Zij bevinden zich op ongeveer 3300 km van de monding van de Madeira en op ongeveer 4600 km van die van de Amazonerivier.

Hoe diep is de Madeira rivier?

3 voet
Alle bovenste takken van de rivier Madeira vinden hun weg naar de watervallen over de open, bijna vlakke Mojos en Beni vlakten, waarvan 90.000 km2 jaarlijks overstroomd wordt tot een gemiddelde diepte van ongeveer een meter gedurende een periode van drie tot vier maanden.

In welk land ligt Brazilië?

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en de vijfde grootste natie ter wereld. Het vormt een enorme driehoek aan de oostkant van het continent met een kustlijn van 7.400 kilometer langs de Atlantische Oceaan. Het grenst aan alle Zuid-Amerikaanse landen behalve Chili en Ecuador.