Timing voor Rum infusen

Kort – Een korte infusie duurt tot 24 uur om de smaken tot ontwikkeling te laten komen. Lang – Dit kan een dag tot een paar weken duren om de ingrediënten volledig in de rum te laten trekken.

Hoe lang duurt het om fruit met alcohol te doordrenken?

De meeste basisfruitinfusies zijn klaar in 2 tot 4 dagen, maar sommige combinaties worden beter in de loop van weken.

Moeten alcoholinfusies gekoeld worden?

Kamertemperatuur is prima voor de meeste dingen, maar als je bezorgd bent (of gewoon van koude dranken houdt), bewaar je zelfgemaakte infusie dan in de koelkast.

Hoe infuseer je alcohol snel?

Een andere benadering van snelle – of semi-snelle – infusie maakt gebruik van de gecontroleerde warmte van een sous vide bad om het proces te versnellen. De algemene techniek bestaat erin een dompelcirculator in een waterbad van niet meer dan 77,5°C te plaatsen, de ingrediënten in een Ziploc-zak te doen, de lucht te evacueren, de zak af te sluiten en onder te dompelen.

Hoe breng je alcohol in de smaak?

Alcohol infuseren

 1. Kies een schone, luchtdichte pot. …
 2. Was de ingrediënten, snijd ze indien nodig in stukken, plaats ze in de pot en vul deze met sterke drank.
 3. Sluit goed af met een deksel en schud de pot.
 4. li>
 5. Bewaar uw infusie op een koele, donkere plaats en schud deze dagelijks voor de duur van de infusie.

Hoe lang is geïnfuseerde likeur houdbaar?

3 tot 5 dagen
De ideale duur voor de meeste infusies is 3 tot 5 dagen. Als je vers fruit gebruikt, zal het niet bederven – zelfs niet als het nog vers is. Het zal nooit schimmelen zolang je het in alcohol bewaart, dus het kan jaren bewaard worden nadat je het gezeefd hebt.

Hoe maak je rum met fruit?

Doe de ananas, gember en rum in een glazen pot van 2 liter met een deksel. Zet 1 tot 2 weken in de koelkast, schud de pot elke dag voorzichtig, tot de rum op smaak is. Zeef de rum door een fijne zeef in een luchtdichte glazen pot en zet maximaal 2 maanden in de koelkast.

Hoe lang is zelfgemaakte likeur houdbaar?

De likeuren zullen de beste smaak hebben na enkele maanden op de plank te hebben gestaan (rijping). Na een jaar beginnen ze hun heldere kleur en wat smaak te verliezen, maar ze zullen niet “bederven” omdat de alcohol het conserveermiddel is. Ik heb meestal geen problemen om ze binnen een jaar op te gebruiken.

Hoe infuseer je kruiden met alcohol?

Om een eenvoudige alcohol- of azijntinctuur te maken:

 1. Plaats 4 ons op gewicht van gedroogde gehakte of gemalen kruiden (twee keer zoveel voor vers) in een glazen pot met deksel die strak gesloten kan zijn.
 2. <

  <

  <

  < li> Giet 1 pint van 30% (60 bewijs) wodka op de kruiden, sluit de container stevig.

 3. Label met inhoud en datum.