Thuisbrouwen in Zuid-Afrika

Is thuisbrouwen legaal in Zuid-Afrika?

Zelf brouwen is legaal in Zuid-Afrika. Er zijn beperkingen op de hoeveelheid alcohol die je in huis mag hebben, die van provincie tot provincie verschillen, maar als je een partij brouwt en die kort daarna opdrinkt, zit je goed. Het is NIET LEGAAL om het bier dat je hebt gebrouwen te verkopen.

Heb je een vergunning nodig om bier te brouwen in Zuid-Afrika?

Volgens Wright Rose-Innes is voor de exploitatie van een microbrouwerij waarbij drank wordt vervaardigd (met of onder het wettelijk voorgeschreven drempelvolume) en verkocht voor detailhandelsdoeleinden, een vergunning voor microbrouwerij of microfabricage van sterke drank vereist.

Heb ik een vergunning nodig om thuis bier te brouwen?

Het is duidelijk dat u geen bier van eigen makelij mag doorverkopen of verdelen, het mag alleen voor eigen gebruik zijn. En er zijn grenzen aan de hoeveelheid alcohol die je op elk moment in je zaak mag opslaan – zelfgebrouwen of niet, en buiten alcoholverboden om, zonder in het bezit te zijn van een vergunning.

Hoe krijg ik een brouwvergunning in Zuid-Afrika?

Daarom moet u naar de plaatselijke stadsplanner of stadsontwikkelaar gaan en een vergunning aanvragen, alsmede een brief van de plaatselijke gemeente waarin zij u toestemming geven om een micro-installatie voor de vervaardiging van gedistilleerde dranken te openen.

Hoe begin ik een biermerk?


Citaat uit video: En hun eigen verhaal waar we het over hebben is het democratiseren van bier weet je waardoor. Iedereen kan kwaliteitsbier brouwen. Je begint met kwaliteitsingredi├źnten. En een kwaliteitsproces hebt.

Hoe start ik een ambachtelijke brouwerij?

Hoe een brouwerij te starten

 1. Schrijf een businessplan voor brouwerij.
 2. Kies een brouwerijconcept.
 3. Bepaal de kosten voor het starten van een brouwerij.
 4. Beveiligde brouwerijfinanciering.
 5. Vraag vergunningen en licenties aan.
 6. Kies een brouwerijlocatie.
 7. Koop brouwerijapparatuur.
 8. Maak een Draftlijst en menu.
 9. Welke vergunning heb je nodig om bier te brouwen?

  Antwoord: Om een microbrouwerij te exploiteren waarbij u sterke drank vervaardigt (op of onder het drempelvolume zoals voorgeschreven door de wetgeving) en verkoopt voor detailhandelsdoeleinden, is het nodig dat u een vergunning voor microbrouwerij of microfabricage van sterke drank verkrijgt.

  Hoe kan ik mijn ambachtelijk bier verkopen?

  Om uw product te verkopen, heeft u een licentie voor producenten/groothandel nodig. In NSW kunt u dit verkrijgen van het kantoor van drank, gaming en racen.


  Met de licentie kunt u:

  1. uw product verkopen aan andere licentienemers ;
  2. Verkoop u product aan het publiek; of.
  3. Voer proeverijen van uw product uit.