Pikante Harde Cider

Hoe kruid je harde cider?

Mulling kruiden voor cider

 1. Kaneelstokken of kaneelchips.
 2. kruidnagel (heel)
 3. Allspice bessen.
 4. Ginger – vers of gedroogd.
 5. Star Anise Pods.
 6. Cardamom pods.
 7. Verse sinaasappelplakken of gedroogde oranje schil.
 8. Nootmuskaat – hele gemalen of geraspte of geraspte als als een garnering.
 9. Kun je harde cider warm serveren?

  Cider moet warm gedronken worden, behalve als het niet mag.
  Net als bij bier is het niet altijd het beste om cider ijskoud te drinken. De aanbevolen manier om cider te drinken is uit het vat, waar het dichter bij kamertemperatuur is dan koud. Experimenteren met de temperatuur kan echter goed zijn.

  Welke alcohol doe je in gekruide cider?

  Gebruik bourbon of rum
  Rum of bourbon zijn de beste keuzes. Elke soort rum werkt: witte rum, oude rum, of donkere rum (oude of donkere rum zorgt voor meer complexiteit in de smaak met vanille en eikentonen). Elke soort bourbon werkt ook! De rum sluit beter aan bij de smaak van de cider, waardoor het onze topkeuze is.

  Wat is gekruide appel cider?

  Combineer cider, piment, nootmuskaat, kruidnagel en kaneelstokjes in een grote pot. Schraap de zaadjes uit het vanilleboontje en voeg het boontje toe. Breng de gekruide cider net aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat het net onder het sudderen sudderen tot de smaken samensmelten, ongeveer 1 uur.

  Hoe maak je warme cider?

  Zet een pan van 3 liter of groter op het fornuis. Voeg de appelcider, de kaneelstokjes en de met kruidnagels bestoven sinaasappel toe. Dek af en kook op laag vuur, waarbij u de cider net onder het sudderpunt houdt (als u de cider kookt, kunnen de vaste stoffen gaan koken en zich scheiden). Verwarm zachtjes tot de cider door en door gekruid, warm en geurig is, ongeveer 30 minuten.