Madeira, hoe groot is het eiland?

Hoe lang en breed is het eiland Madeira?

Madeira, het grootste eiland van de groep, is 55 km lang, heeft een maximale breedte van 22 km en een kustlijn van 144 km, en stijgt in het midden tot Ruivo Peak (1.861 meter boven zeeniveau).

Is Madeira groter dan het Isle of Wight?

Het eiland Madeira is ongeveer drie keer zo groot als het Amerikaanse eiland Nantucket, twee keer zo groot als het Britse Isle of Wight en iets groter dan het eiland Singapore. Samen met de eilanden Porto Santo en Desertas en de Selvagens vormt Madeira een autonome regio van het land Portugal.

Hoe lang is Madeira in KM?

57 km
Madeira is het grootste eiland van de groep, met een oppervlakte van 741 km2 (286 sq mi), een lengte van 57 km (35 mi) (van Ponta de São Lourenço tot Ponta do Pargo), terwijl ongeveer 22 km (14 mi) op zijn breedste punt (van Ponta da Cruz tot Ponta de São Jorge), met een kustlijn van 150 km (90 mi).

Hoe lang duurt het om rond te rijden op Madeira?

ongeveer 4 uur
Kun je rondrijden op Madeira? Ja, dat kan. Het duurt ongeveer 4 uur om zonder stops rond te rijden op Madeira. Maar let op: er zijn binnenwegen en verschillende andere hoofdwegen op het eiland om uw rijtijd te verkorten en sneller uw bezienswaardigheid te bereiken.

Wat is het bevolkingscijfer van het eiland Madeira?

Madeira ligt geologisch gezien op de Afrikaanse Tectonische Plaat, maar de archipel is cultureel, economisch en politiek gezien Europees. De totale bevolking werd in 2021 geschat op 251.060. De hoofdstad van Madeira is Funchal, dat aan de zuidkust van het hoofdeiland ligt.

Madeira
Website www.madeira.gov.pt

Zijn er stranden op Madeira?

Wist u dat er zandstranden zijn op het eiland Madeira? Het eiland Madeira staat gewoonlijk niet bekend als strandbestemming, in tegenstelling tot Porto Santo, dat beroemd is om zijn gouden zand (klik hier om meer te weten over de zandeigenschappen van Porto Santo), maar de stranden van Madeira zullen u verrassen!