Madeira ezee scheur washaway borduurwerk backing hoe

Wat gebruik je voor borduur rug?

De basis cutaway backing wordt het meest gebruikt. Het is een nat gelaagde non-woven backing, speciaal ontworpen voor machinaal borduren. Hoewel verkrijgbaar in verschillende gewichten, gebruik ik de 2-oz. voor de meeste toepassingen.

Moet het borduurwerk verwijderd worden?

Zoals de naam al aangeeft, moet de afsnijdbare achterkant worden verwijderd door deze met een schaar weg te knippen nadat het borduurwerk is voltooid. Het is het beste om een rand van ⅛ tot ¼ van een inch te verwijderen.

Heeft u ruggen nodig voor machineborduurwerk?

Stabilisator is de basis van uw borduurwerk en is noodzakelijk om uw stof en garen te ondersteunen. Zonder het gebruik van de juiste versteviging kan de registratie van het borduurmotief verkeerd zijn, kan er plooiing ontstaan en kan uw stof vervormen. Uw keuze van versteviging kan uw steek “maken of breken”.

Hoe verwijder je de achterkant van een borduurpapiertje?


Citaat uit video: Heel weinig toch hier's hoe je het wil verwijderen en trouwens je doet het altijd één laag per keer. Dus scheur eerst in deze richting. En dan pak je de rand en scheur je in de tegenovergestelde richting.

Hoe voeg je backing toe aan borduurwerk?

Citaat uit video: Dus wat je wilt doen is je hoepel nemen. En ik heb het overtollige er al afgeknipt. En heb ongeveer anderhalve centimeter overgelaten en dan wil je een volle streng borduurgaren nemen.

Hoe strijk je backing voor borduurwerk?

Om de Pellon 931TD embroidery backing aan te brengen, legt u de strijkbare kant van de backing op de verkeerde kant van uw stof, op de plaats waar u gaat borduren. Leg daar een vochtige of droge persdoek overheen en houd het strijkijzer 10 seconden ingedrukt terwijl u langs de stof beweegt.

Hoe gebruik je tear away backing?

Scheur de versteviging voorzichtig weg van de achterkant van het borduurmotief door er voorzichtig, maar niet te snel, aan te trekken. Zorg ervoor dat u niet aan de stof trekt of deze uitrekt. Spuit een kant van het verstevigingsmateriaal in met een tijdelijke lijmspray om het smeltbaar te maken, zodat het uw stof beter op zijn plaats houdt.

Moet je alle scheurvlieseline verwijderen om te borduren?

Tear-away-verstevigingen zijn tijdelijke verstevigingen die gemakkelijk kunnen worden verwijderd zodra u een borduurmotief hebt geborduurd. Dit is waarschijnlijk wat u zult gebruiken wanneer u borduurt op handdoeken, sjaals en gewone geweven stoffen.