Is er een universele bron om de productiecodes van bier te ontcijferen?

Hoe lees je een bierdatumcode?

Er zijn twee lijnen. De eerste regel heeft 3 cijfers, gevolgd door een spatie, en dan nog een cijfer. De eerste drie cijfers staan voor de dag van het jaar, het laatste cijfer is het laatste nummer van het jaar. Bijvoorbeeld: 135 3 zou de 135ste dag van 2013 zijn (15 mei).

Van wie is Labatts?

In 1995 werd Labatt overgenomen door de grote Belgische multinationale brouwer Interbrew (nu InBev), de wereldmarktleider. Labatt is mede-eigenaar van Brewers Retail Inc., de exploitant van de detailhandelsketen The Beer Store, die – beschermd door de wetgeving – een marktaandeel van meer dan 90% van de bierverkoop in Ontario buiten drankgelegenheden in handen heeft.

Hoe lees ik de houdbaarheidsdatum van mijn Canadees bier?

De pull-datum is de LAATSTE DAG van de getoonde maand. BBD’s voor flessen staan op de SCHOUDER van de fles. Bij blikjes staan de BBD’s op de ONDERkant van het blikje. Deze codes zijn dezelfde op de primaire als op de secundaire verpakking.

Waar staat EBC voor in brouwen?

Europese brouwerijconventie
Kleureenheden Ebc (European Brewery Convention) verwijzen naar de kleur van een bier, gemeten op een technische manier.

Hoe lees je een Duitse bierdatum?

Het eerste cijfer is de dag van de maand, of het tweede cijfer van de dag. De volgende twee cijfers zijn de week van het jaar. Het vierde cijfer is het laatste cijfer van het jaar.

Kun je 3 jaar oud bier drinken?

Het korte antwoord is dat ja, bier vervalt. Maar zeggen dat het bier vervalt is een beetje misleidend, het wordt niet echt onveilig om te drinken, het begint gewoon onaantrekkelijk of plat te smaken.

Bestaat Wildcat bier nog?

Sinds 1993 is Wildcat een populair pils van hoge kwaliteit. Het bier wordt gebrouwen met conventionele brouwtechnieken, die een lichte, droge smaak opleveren door de toevoeging van maïs.