Hoe vermout te drinken

Gewoon drinken De Italianen, Spanjaarden en Fransen drinken vermout vaak als aperitief met ijs en een vleugje citroen (als het witte vermout is) of een vleugje sinaasappel (als het rode vermout is). Soms wordt er een scheutje frisdrank of mousserende wijn aan toegevoegd om er een licht boozy spritz van te maken.

Kan ik puur vermout drinken?

“Ik geniet van vermout op een king cube met een soort citrustoets – sinaasappeltoets past beter bij de donkere vermout, en citroen past beter bij de lichtere vermout. Vermout kan ook puur worden geserveerd in een gekoeld glas of over bevroren druiven (zoals de vermouth service in New York’s Caffe Dante).

Hoe moet vermout geserveerd worden?

Hoe Vermouth te serveren. Om te serveren als aperitief, kunt u vermout puur, gekoeld, of over ijs gieten. De portiegrootte is meestal klein, 2-3 ons. Eventueel kunt u het garneren met een schijfje citroen.

Waar meng je vermout mee?

Combineer gewoon je favoriete droge vermouth met vers citroensap, eenvoudige siroop, en wat gemixte sinaasappel. Zie het als een leuke afwisseling van je standaard mimosa.

Is vermouth een nippend drankje?

Na ongeveer een maand begint het te oxideren, dus bewaar het in de koelkast. Dit is wat je moet weten over het drinken van het goede spul. Op z’n best is vermout niet alleen een hip cocktailingrediënt, het is een cocktail op zich. Een voorbeeld: een glas van de legendarische Punt e Mes met ijs (en een sinaasappelschil, als je dat wilt).

Koel je vermouth in?

Of het nu droge vermout is (misschien maak je een Fifty-Fifty Martini), zoete rode vermout (voor negroni’s), of de tussenliggende bianco (voor een nieuwe draai aan een negroni), het moet in de koelkast – waar het niet langer dan een paar maanden houdbaar is.