Hoe serveer je chardonnaywijn

Zoals alle witte wijnen moet Chardonnay gekoeld worden geserveerd. Als de wijn te warm is, smaakt de alcohol warm en zijn de smaken verward. Te koud worden de aroma’s en smaken gedempt. De beste temperatuur is 50-55°F, wat kan worden bereikt door twee uur in de koelkast of 30-40 minuten in een bad met ijswater.

Moet Chardonnay gekoeld geserveerd worden?

Idealiter wordt uw chardonnay altijd bewaard bij een temperatuur tussen 55-60F met een serveertemperatuur van een gekoelde 48F. Dit type witte wijn moet altijd koud worden bewaard, maar niet te koud, om de ware essentie van de druiven te behouden. Een chardonnay die in warme omstandigheden wordt bewaard, zal niet zo oud worden als hij zou kunnen worden.

Waar serveer je Chardonnay in?

Hoe serveer je Chardonnay. Serveer Chardonnay in witte wijnglazen, die iets hoger en dunner zijn in vergelijking met rode wijnglazen. Het is niet gebruikelijk om Chardonnay in een karaf te serveren. Serveer Chardonnay tussen 10°C en 15°C (50°F en 60°F).

In wat voor glas drinkt u Chardonnay?

wit wijnglas
Chardonnay/Viognier
Uw traditionele witte wijnglas. Het is bedoeld voor jonge, frisse wijnen, omdat de enigszins smalle rand de neus van zeer aromatische witte wijnen concentreert. De kleinere kom houdt witte wijn ook kouder dan de grote kommen die voor rode wijnen worden gebruikt.

Wanneer moet je een Chardonnay drinken?

De meeste Californische Chardonnays zijn klaar om gedronken te worden bij de release of binnen 1-3 jaar na de vintage datum. Evenwichtige witte wijnen zoals Jordan, met minder alcohol en fellere zuren, kunnen 5-7 jaar na de oogst in de kelder worden bewaard en gewaardeerd.

Zet je Chardonnay in de koelkast voor je hem opent?

Ja. Chardonnay moet altijd gekoeld geserveerd worden. Als hij warm wordt geserveerd, raken de smaken door elkaar; te koud en hij sterft uit, dus het beste is om hem gekoeld te serveren. Over het algemeen betekent dit een temperatuurbereik van 10 – 13 graden Celsius of 45-50 graden Fahrenheit, gemakkelijk te bereiken door een uur of twee in de koelkast.

Zet je Chardonnay in de koelkast na opening?

Hetzelfde geldt voor wijn. De beste manier om wijn te bewaren nadat je hem hebt geopend, is door hem te ontkurken en in de koelkast te zetten. Door te ontkurken en te koelen, beperkt u de blootstelling van de wijn aan zuurstof, warmte en licht.

Welke hapjes gaan goed samen met Chardonnay?

Als u in de stemming bent voor iets rijkers, passen Chardonnays met een eikenhouten afdronk goed bij voorgerechten die zijn gekookt, zoals pompoen, ricotta en rucola bruschetta of gekarameliseerde ui, appel en brie flatbread.

Is een Chardonnay droog of zoet?

Simpel gezegd wordt Chardonnay meestal geproduceerd als een droge witte wijn, in tegenstelling tot zoete, en is vaak medium- tot full-bodied. Maar dat betekent niet dat er geen sprake is van zoetheid! Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ‘zoet’ voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen.