Hoe maak je zelfgemaakte sake
Hoe maak je je eigen sake?
Sake Recept
- 2,5 pond rijst (geschilderd of rauw)
- 1/2 pint druivenconcentraat of 1 pond lichte rozijnen.
- 1 gallon heet water.li>
- 2,5 pond maïs suiker of honing.
- 3 theelepels zuurmengsel.
- 3/4 theelepel gist Energizer.
- 1 Campden -tablet.
- 1 pakket rode ster champagne gist.
- Stap 01: Poolse rijst. Allereerst Poolse rijst. …
- Stap 02: Was en weken rijst. Was rijst om de zemelen op het oppervlak van de rijst te verwijderen. …
- Stap 03: Stoomrijst. …
- Stap 04: Maak koji -rijst. …
- Stap 05: maak shubo. …
- Stap 06: Fermentatie. …
- Stap 07: Druk op gefermenteerde rijst. …
- Stap 08: Sediment verwijderen.
- Was en spoel rijst en zwarte rozijnen en houd het opzij.
- Neem een schone grote keramische pot of een glazen pot. …
- Voeg vervolgens gist en citroensap toe en meng goed.
- Bedek de pot met zijn deksel.
- Roer het elke dag 2 minuten goed in ochtend en avond.
- Doe het de komende achttien dagen.
Hoe maak je sake stap voor stap?
Basisproces van sake -productie
Is sake moeilijk te maken?
Je eigen sake brouwen lijkt misschien een heel ingewikkeld en intimiderend proces, maar dat is het eigenlijk niet. Ook al vergt het nogal wat geduld, sake maken is vrij eenvoudig.
Hoe lang duurt het om sake te maken?
Voeg, zodra de temperatuur 30˚C heeft bereikt, een half flesje sakegist #7 toe aan het ene bakje en een half flesje sakegist #9 aan het andere. Roer 500 ml water door beide. Dek af met de fermentatiedop half open en fermenteer 5-7 dagen bij ~21˚C.
Wat voor soort rijst wordt gebruikt voor sake?
Hoewel sake met elke rijstsoort kan worden gebrouwen, wordt de beste sake geproduceerd met japonica-rijst (met korte of middellange korrel).
Hoe maak je sake zonder koji?
Home > Sake > Hoe maak je Sake zonder Koji? Het zetmeel in 1 pond gemoute gerst lost op in water van 108F, en ook de enzymen lossen op. Neem deze rijke enzymwort en laat het onmiddellijk uitlekken. Als u koji wilt toevoegen, gebruik dan dit enzymrijke water.
Kun je jasmijnrijst gebruiken voor sake?
U kunt tafelrijst gebruiken zoals sushirijst of jasmijnrijst, maar het is aan te bevelen een korte of middellangkorrelige rijst van 40-70% geslepen rijst te gebruiken. Hoe beter uw rijst, hoe beter de kwaliteit van uw sake.
Kun je sake maken door op rijst te kauwen?
Kuchikami-sake (mondgekauwde sake) (口噛み酒) Kuchikami-sake is sake die wordt verkregen door graan, zoals rijst, of zaad, in de mond te kauwen, uit te spugen en te laten staan zoals het is.
Hoe wordt traditionele sake gemaakt?
Sake wordt, net als wijn en bier, gemaakt door de gisting van gist. Fermentatie is het proces waarbij gist (een soort microben) alcohol en CO2 produceert uit suiker. Sake wordt gemaakt van rijst, koji en water. Er kan ook alcohol aan worden toegevoegd.
Kun je broodgist gebruiken om sake te maken?
Maeoka gebruikte levende broodgist uit een Duitse biologische supermarkt, maar merkt op dat je ook Japanse gedroogde broodgist of gedroogde broodgist uit Duitse biologische winkels zou kunnen gebruiken. Slechts een kleine hoeveelheid broodgist is voldoende om alcohol te brouwen, dus wees voorzichtig dat je er niet te veel van gebruikt.
Waarom is mijn sake zuur?
Sake’s smaak en textuur
“Als uw eerste indruk van een sake fruitig en bloemig is, maar de smaak is wrang of zuur, dan suggereert dit dat de sake een algemeen gebrek aan evenwicht vertoont.” Je kunt ook de textuur van de sake beoordelen.
Waarom wordt rijst gemalen voor sake?
Bij het polijsten van rijst worden eiwit en vet weggeschraapt, zodat de zetmeelrijke binnenkant overblijft die wordt gebruikt bij de versuikering (de omzetting van zetmeel in suiker), die nodig is om alcohol te brouwen. De brouwers bepalen de mate van rijstpolijsten en malen deze elementen voorzichtig weg om het gewenste smaakprofiel van het eindproduct te verkrijgen.
Hoeveel rijst heb je nodig voor sake?
Voordat sake vanuit een fabriek wordt verscheept, wordt water aan de oorspronkelijke sake toegevoegd om het alcoholgehalte op 15% of daaromtrent te brengen. Zo wordt uit 1kg gepolijste rijst ongeveer 2,38L sake met 15% alcohol gemaakt. Om een fles sake van 1,8 liter te maken is dus 0,77 kg gepolijste rijst nodig.
Kun je bruine rijst gebruiken voor sake?
Rijst. Alle sake begint met bruine rijst, of genmai in het Japans. Bruine rijst bestaat voor 100% uit de rijstkorrel, wat betekent dat hij ongepolijst is en alleen de buitenste oneetbare vliesjes heeft verwijderd. Om de rijst voor sake te bereiden, wordt de hele korrel bruine rijst gepolijst om dichter bij het centrum van de rijstkorrel te komen.
Is Chinese rijstwijn en rijstazijn hetzelfde?
Rijstazijn en rijstwijn worden beide gemaakt van gefermenteerde rijst. De azijn ondergaat echter extra bewerkingsstappen om alcohol te verwijderen en azijnzuur te produceren. Deze verschillen in verwerking zorgen voor dramatisch verschillende producten die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Rijstwijn is ideaal om te koken en te drinken.
Is mirin een sake?
Mirin, ook bekend als zoete Japanse rijstwijn, is een stroperige vloeistof die wordt gebruikt als smaakmaker en glansmiddel. Het is een soort rijstwijn die lijkt op sake, maar met een lager alcohol- en hoger suikergehalte.
Hoe maak je zelfgemaakte rijstwijn?
Routebeschrijving