Hoe maak je een wijnkurk kerstboom

Upcycle wijnkurken in een charmant ornament voor uw kerstboom. Lijm de kurken gewoon aan elkaar in de vorm van een kerstboom en schroef er bovenaan een ooghaakje aan, waaraan u een lint kunt rijgen om ze op te hangen. Voor een extra vleugje kleur en patroon kleef je cirkels van feestelijk scrapbookpapier aan de uiteinden van de kurken.

Hoe maak je een wijn kurk ornament?


Citaat uit video: En je neemt een andere en je gebruikt je mes en je snijdt het doormidden of je maakt het een beetje kleiner omdat je het hoofd hebt.

Hoe maak je een kerst wijnkurk krans?

Citaat uit video: Als je eenmaal begint met de kurken toe te voegen. Wanneer. Voor het ophangen van de krans gebruik ik graag een dun katoenen touw dat ik aan één kant vastknoop en een beetje speling laat.

Welke boom wordt gebruikt om wijnkurken te maken?

Kurk Eiken Boom
De kurkeikboom komt voor in het Middellandse-Zeegebied (Spanje en Portugal). Volgens de wet moet een boom 25-34 jaar groeien voor de eerste oogst. Dit wordt gedaan door een persoon die een extractor wordt genoemd en het gebeurt op een speciale manier om ervoor te zorgen dat de boom kan blijven groeien en meer kurk kan produceren.

Wat is de beste manier om wijnkurken door te snijden?

Breng een pot water aan de kook.

  1. Plaats kurken in een stoombootpan of metalen vergiet en laat ze ongeveer 15 minuten stomen.
  2. Verwijder de kurk met zorg- het zal heet zijn – en plaats op een snijplank.
  3. Gebruik een gekarteld mes of, bij voorkeur, een ijzerzaag om de kurk in tweeën te snijden, plakjes of ontwerpen.