Hoe maak je een bierrecept

Hoe maak je je eigen bier?

Bier maken

  1. Stap 1: Bereid je voor. Verzamel je brouwapparatuur. Je hebt nodig: …
  2. Stap 2: brouwen. Steile granen. …
  3. Stap 3: Fermentatie. Vergeet niet al je benodigdheden te ontsmetten! …
  4. Stap 4: Bottelen. Nadat de fermentatie is voltooid, meestal binnen twee weken, is het tijd om je bier te bottelen.


Wat zijn de 4 belangrijkste ingrediënten om bier te maken?

Hoewel gebruikt in verschillende verhoudingen afhankelijk van de stijl die wordt gemaakt, wordt ALLE bier gemaakt van graan, hop, gist en water.

Hoe maak je bier stap voor stap?

Leer het stapsgewijze proces van het brouwen van bier, uitgelegd in geanimeerde GIF’s

  1. Stap 1: het graan malen. …
  2. Stap 2: Mash-conversie. …
  3. Stap 3: Lautering. …
  4. Stap 4: De kook. …
  5. Stap 5: Wortscheiding en koeling. …
  6. Stap 6: Fermentatie. …
  7. Stap 7: Rijping. …
  8. Stap 8: Filtratie, carbonatatie en bewaren.


Hoe maak je een goed zelfgemaakt biertje?


Citaat uit video: Dus je gaat de graanzak vullen met al deze verschillende ambachtelijke granen 1,5 pond Belgische Pilsen 12 ons Duitse tarwe 12 ons aromatische. Wij 8 ons speciaal gebraad.

Wat zijn de basisingrediënten van bier?

De basisingrediënten van bier zijn water; een zetmeelbron, zoals gemoute gerst, die kan worden vergist (omgezet in alcohol); een brouwersgist om de gisting op gang te brengen; en een aroma, zoals hop, om de zoetheid van het mout te compenseren.