Hoe maak je bierkranen schoon?

Wat wordt er gebruikt om bierkranen schoon te maken?

Citaat uit video: Zorg ervoor dat u de bijgeleverde sluitring gebruikt tussen het reinigingshulpstuk en de koppelingsmoer van de kraan.

Hoe maak je bierleidingen en kranen schoon?

Hoe de lijnen te reinigen

 1. Loop een reinigingsoplossing door de treklijn onder druk totdat de stroom helder loopt.
 2. Wacht terwijl de oplossing in de lijnen wordt gedrukt. …
 3. Sluit schoon water door de treklijn onder druk om de reiniger weg te spoelen.
 4. Tik op het volgende vat.
 5. Open de kraan en laat het ren tot het bier uitkomt.
 6. Hoe maak je zelfbrouwkranen schoon?

  Citaat uit video: En je maakt ze schoon na elke keer dat je brouwt. Ik zou ze gewoon weken in heet water, misschien een beetje oxy clean of PDW. En dan gewoon afspoelen ik vond dat dit deel over het algemeen de meeste potten verzamelt.

  Hoe vaak moet je biertaps schoonmaken?

  om de twee weken
  Alle kranen moeten om de twee weken volledig gedemonteerd en schoongemaakt worden. Zorg ervoor dat alle beschadigde dichtingen of pakkingen worden vervangen. Elk kwartaal moet een zure reiniging worden uitgevoerd om anorganische verbindingen te verwijderen, zoals “biersteen”, dat zijn minerale afzettingen.

  Kun je zuiveringszout gebruiken om bierleidingen schoon te maken?

  Voor de schoonste en veiligste resultaten raden wij u aan altijd een specifieke reinigingsoplossing voor bierleidingen te gebruiken, in plaats van azijn, zuiveringszout of andere bleekmiddelen.

  Kan ik Milton gebruiken om bierleidingen schoon te maken?

  Samenvatting: Ja, dit product zou goed moeten zijn voor het brouwen, maar alleen als je het daarna spoelt met steriel water om er zeker van te zijn dat er geen bleek achterblijft op de spullen. En het is waarschijnlijk VEEL duurder dan het gebruik van gewoon bleek, of een bewezen brouw-ontsmettingsmiddel.

  Kan ik azijn gebruiken om bierleidingen schoon te maken?

  De beste en veiligste manier om een bierleiding schoon te maken is het gebruik van een specifiek reinigingsmengsel voor bierleidingen in plaats van azijn, zuiveringszout of iets anders dat bleekmiddel bevat.

  Kunnen vuile biertapkranen je ziek maken?

  Eén slechte slok kan ervoor zorgen dat een bar of brouwerij een klant verliest. Daarom is het altijd belangrijk om je tapkranen schoon te houden. Vuile tapkranen kunnen de smaak van een bier volledig veranderen en zelfs de drinker ziek maken.