Hoe lang na de operatie mag je bier drinken

De algemene richtlijn is dat u alcohol moet vermijden gedurende ten minste 2 weken na uw operatie. In sommige gevallen zult u volledig genezen zijn of het grootste deel van het herstelproces hebben doorgemaakt. Voor anderen kan dit niet genoeg tijd zijn.

Mag je bier drinken na een operatie?

Om dezelfde reden vragen wij u geen alcohol te drinken na uw operatie: dun bloed kan de genezing van uw lichaam bemoeilijken, waardoor het herstel langer duurt. Alcohol verstoort de manier waarop uw lichaam anesthesie opneemt, waardoor sommige kalmerende middelen onwerkzaam kunnen worden.

Beïnvloedt bier de genezing na een operatie?

Het drinken van alcoholische dranken zal het bloed verdunnen, waardoor postoperatieve bloedingen een groter probleem kunnen worden. Als de incisies niet kunnen stollen en niet goed kunnen genezen, kan dit problemen veroorzaken met de genezingstijd en infectie.

Beïnvloedt alcohol de genezing na een operatie?

Alcoholgebruik, met name de hoeveelheid alcohol die u dagelijks drinkt, kan van invloed zijn op uw operatie en herstel. Als u het gebruik van alcohol vermindert of voor de operatie helemaal stopt, herstelt u sneller en vermindert u het risico op complicaties na de operatie.

Hoe lang na de verdoving mag je bier drinken?

Zoals reeds geadviseerd, mag u gedurende 24 uur na uw ingreep geen alcohol drinken. Alcohol in combinatie met een verdoving zal waarschijnlijk een meer verdovend effect hebben.

Mag ik bier drinken na hechtingen?

Probeer ten minste 72 uur niet te roken, aangezien roken de genezing vertraagt en de bloedvorming kan verstoren en het risico van postoperatieve infectie kan verhogen. Het is raadzaam om gedurende 24 uur na de operatie geen alcohol te drinken.