Hoe lang duurt het voordat BTW-formulieren per post worden verzonden van funchal madeira naar global blue in slowakije

Hoe kom ik aan Global Blue form?

Het overheidsformulier is verkrijgbaar in de winkel/douane of kan worden gedownload van internet.

Hoe kan ik de status van mijn btw-teruggave controleren?

Terugbetaling/aanvraagstatus bekijken
Log in op de e-Filing website met gebruikersnaam, wachtwoord, geboortedatum/oprichtingsdatum en Captcha. Ga naar Mijn account en klik op “Status terugbetaling/aanvraag”. De onderstaande gegevens worden weergegeven. De betalingswijze wordt weergegeven.

Hoe vraag ik btw terug uit Portugal?

Handbagage: Na de veiligheidscontrole gaat u naar een e-Taxfree Portugal kiosk met uw paspoort en instapkaart, samen met het voorwerp en het taxfree formulier. Volg de instructies, en hopelijk keurt de kiosk de btw-teruggave goed en krijgt u Code Groen te zien. Zo niet, dan betekent code rood dat u naar de douane moet.

Hoe dien ik belastingvrij in bij Global Blue?

Gebruik de brievenbus van Global Blue, die zich in de buurt van de meeste douanekantoren bevindt, om uw ingevulde, afgestempelde Tax Free Form en kwitanties terug te sturen naar Global Blue voor een terugbetaling op uw creditcard. Wij raden u aan uw e-mailadres aan het Tax Free Form toe te voegen voor het geval wij contact met u moeten opnemen.

Kun je de btw terugkrijgen nadat je Europa hebt verlaten?

Kun je btw terugkrijgen nadat je Europa hebt verlaten? Ja, je moet Europa verlaten om je btw-teruggave te kunnen vragen. Als je alleen maar een grens binnen de Europese Unie oversteekt, kom je niet in aanmerking: de goederen moeten het belastbare gebied verlaten, niet alleen het land waar je ze hebt gekocht, om als uitvoer te worden beschouwd.

Hoeveel bedragen de servicekosten voor Global Blue?

Hoewel het volledige terugbetaalde bedrag bij elkaar opgeteld 17 procent van de uiteindelijke aankoopprijs bedroeg (20 procent van de prijs vóór belasting), betaalt Global Blue slechts ongeveer 12 procent van de aankoopprijs terug en houdt het het verschil in als “administratiekosten”. Dat verschil komt neer op ongeveer 30% van het terugbetaalde bedrag.

Hoe lang duurt het voordat ik de btw terugbetaald krijg?

Terugbetalingen vinden gewoonlijk plaats binnen 30 dagen nadat HMRC uw BTW-aangifte heeft ontvangen. Uw terugbetaling zal direct naar uw bankrekening gaan als HMRC uw bankgegevens heeft. Anders stuurt HMRC u een cheque (ook bekend als een ‘betaalopdracht’). U kunt de gegevens wijzigen die HMRC gebruikt om uw terugbetaling te doen.

Hoe lang duurt het voordat Global Blue wordt terugbetaald?

Global Blue stort het bedrag van de terugbetaling vooruit op uw aangewezen creditcard met de voorwaarde dat u uw ingevulde en afgestempelde Tax Free van (met een origineel ontvangstbewijs) binnen 21 dagen (Visa/MasterCard/Amex/Alipay) / 15 dagen (Unionpay) vanaf de datum van terugbetaling door ons Verwerkingscentrum ontvangt.