Hoe koud kan wijn bewaard worden

Ongeacht het type of het etiket mag wijn nooit worden bewaard bij een temperatuur van minder dan -4°C (25 °F), omdat de wijn dan kan bevriezen, of bij een temperatuur van meer dan 20°C (68 °F), omdat dan het verouderingsproces wordt versneld en de vluchtige bestanddelen worden vernietigd.

Welke temperatuur is te koud voor wijn?

Wijn zal bederven als hij wordt blootgesteld aan te warme of te koude temperaturen. Bewaar wijn nooit onder de -4 graden Celsius (25 graden Fahrenheit), want dan kan hij bevriezen, en nooit boven de 20 graden Celsius (68 graden Fahrenheit), want dan kan het rijpingsproces versnellen en de vluchtige bestanddelen vernietigen.

Is het slecht voor wijn om te koud te worden?

Het goede nieuws is dat koele temperaturen lang niet zo gevaarlijk zijn voor wijn als hitte. Zolang de wijn geleidelijk wordt afgekoeld en geen scherpe temperatuurdaling ondergaat, zal de kou het rijpingsproces niet beïnvloeden.

Is het slecht om rode wijn te koud te bewaren?

De ideale bewaartemperatuur is 55° C. Koude temperaturen zijn niet zo gevaarlijk als te warme, hoewel wordt aangenomen dat kou het rijpingsproces vertraagt. Koude temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat een wijn onschadelijke tartraatkristallen gaat afgeven.

Is het OK om wijn in een koude garage te bewaren?

De ideale bewaaromstandigheden voor wijn zijn onder meer een temperatuur van ongeveer 55° F. Als de wijn onder die temperatuur komt (zonder te bevriezen), loopt u geen gevaar, maar dat vertraagt wel het rijpingsproces, waardoor het moeilijker kan zijn om te voorspellen hoe de wijn zich met de jaren zal ontwikkelen.