Hoe een wijnglas goed vast te houden

De juiste manier om een wijnglas vast te houden is door de onderste helft van de steel tussen uw duim en wijsvingers te nemen. Zo blijft uw drankje stabiel, kunt u er gemakkelijk van nippen en ziet het er gepolijst uit in sociale gelegenheden. U kunt ook in de onderkant van het glas knijpen, daar waar de steel aan de onderkant zit.

Hoe hou je een wijnglas elegant?

Knijp de steel van het glas tussen uw duim, wijsvinger en middelvinger. Plaats uw vingers op de onderste helft van de steel, met uw middelvinger net boven de basis. Uw ring- en pinkvinger rusten op de bovenkant van de steel. Probeer het maar eens.

Houdt u een wijnglas vast bij de steel of bij de kom?

Over het algemeen hou je een wijnglas bij de steel vast. “De duim en de eerste twee vingers gaan rond de steel, en dan onder de voet van het glas zitten de andere twee vingers,” beschrijft Burder. Het is de moeite waard om dit eerst thuis uit te proberen, zodat je vertrouwd bent met je nieuwe stijl voordat je uitgaat.

Hoe moet je een glas rode wijn vasthouden?

Je moet een rood wijnglas bij de steel of de voet vasthouden. Uw duim en wijsvinger moeten de steel vastklemmen bij de onderkant van het glas. U kunt uw overige vingers naar binnen steken of ze op de voet laten rusten. Het komt erop neer dat u uw handen niet in aanraking wilt laten komen met de kelk van het wijnglas.

Hoe houdt een dame een wijnglas vast?


Citaat uit video: Je houdt het vast bij de steel. Daar zijn twee redenen voor. De eerste reden is dat de wijn warmer gaat worden. En het's gaat de temperatuur veranderen als je'rond de kom vasthoudt.

Wat is wijnetiquette?

9 Wijnetiquette gewoonten om te weten
Houd uw glas bij de steel of de voet vast. Ruik aan uw wijn. Ruik hem, proef hem, en denk erover na. Probeer uit dezelfde positie op uw wijnglas te drinken om lelijke mondstrepen te verminderen. Wanneer u een wijnfles opent, probeer het dan stilletjes te doen, als een ninja.

Waarom draai je de wijn om?

Door te zwenken komt het bouquet van de wijn vrij.
Wanneer je een glas wijn ronddraait, komen er letterlijk honderden unieke aromastoffen vrij, die zich hechten aan de zuurstof in de lucht. Dit helpt de aroma’s in de wijn te scheiden, waardoor de geur- en smaakervaring wordt verrijkt.

Waarom houden mensen het wijnglas aan de onderkant vast?

Zo blijft u met uw handen van de kom en vermijdt u vlekken die anders het uitzicht van het glas zouden kunnen schaden.

Welk deel van het glas moet je vermijden vast te houden?

Om een standaard wijnglas vast te houden, moet u de kelk van het glas niet vasthouden, maar alleen de steel. Sommigen klemmen de steel in hun handpalm en maken zo een strakke vuist, maar wij vinden dat dit er een beetje onhandig uitziet.