Hoe drink je sake

Warme sake dient geserveerd te worden tussen 104℉ en 122℉, maar niet hoger. Reishu is sake die koud of gekoeld wordt geserveerd. Net als warme sake maskeert gekoelde sake enkele van de subtiele smaken in sake en laat ze de smaken van de premium sake robuuster voelen. In die zin is sake vergelijkbaar met wijn.

Drink je sake puur?

Ondanks de misvatting dat sake een rijstwijn is (dat is niet zo), zou je sake toch op dezelfde manier moeten drinken als een mooie Pinot Grigio. “Wij raden aan sake gekoeld te serveren in een wit wijnglas, zodat je de aroma’s goed proeft.

Hoe drinkt u traditioneel sake?

Hoewel sake meestal warm wordt geserveerd, is hij ook heel lekker gekoeld, op kamertemperatuur, of heet. Goedkopere sake wordt vaak verwarmd om de lage kwaliteit te verbloemen, en premium sake wordt gekoeld geserveerd.

Hoe moet sake gedronken worden?

Houd het kopje dicht bij uw gezicht en neem het aroma in u op. Neem een klein slokje, en laat het even in uw mond rusten voordat u het doorslikt. Als u uw sake wilt verwarmen, plaatst u de tokkuri in een pan met kokend water. Ongeveer 40-45 graden Celsius is een goede temperatuur om van deze drank te genieten.

Maakt sake je dronken?

Word je dronken van sake? Een laag alcoholpercentage is het kenmerk van sake. De meeste sakes zijn slechts ongeveer 40-proof, wat betekent dat ze ongeveer half zo sterk zijn als de meeste whisky’s en wodka’s, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Naast bier wordt sake soms ook gedronken met pruimenwijn of Schochu (wodka op basis van zoete aardappelen), maar niet altijd.

Nip je of neem je een glaasje sake?

Sake is geen shot. Hoewel hij soms in kleine bekertjes wordt geserveerd, is sake niet bedoeld voor shotjes. Je hoeft niet de hele avond aan een beetje sake te nippen, maar je moet het meer als wijn behandelen dan bijvoorbeeld tequila. Bij twijfel, combineer het met voorgerechten.