Hoe drink je extra droge vermout

Methode

 1. Vul een mengglas met ijsblokjes.
 2. Giet de goed gekoeld vermout en de gin en roer ongeveer 20 seconden.
 3. Zeef in een put -Chilled Martini Glass.
 4. Draai de schil over de cocktail, om de oliën los te laten en val dan in de drank als een garnering. Of garneer met een olijf.
 5. Kun je extra droge vermout puur drinken?

  Lo-Fi Aperitifs Dry Vermouth $25
  Terwijl het werkt in zowat elke gin cocktail – en paren prachtig met mousserende ciders, champagne of seltzer – is het ook net zo makkelijk om puur te drinken. Het is een must buy fles voor iedereen die van een aperitief houdt.

  Waar kan ik extra droge vermout voor gebruiken?

  De populairste cocktails met zoete vermout zijn de Negroni, de Americano en de Manhattan. Droge vermout heeft een friszure smaak, in wezen als een droge witte wijn. Het wordt gebruikt in martini’s, zoals de Classic Martini en de Dirty Martini.

  Kun je droge vermout puur drinken?

  “Ik geniet van vermout op een king cube met een soort citrustoets – sinaasappeltoets past beter bij de donkere vermout en citroen past beter bij de lichtere vermout. Vermout kan ook puur worden geserveerd in een gekoeld glas of over bevroren druiven (zoals de vermouth-service in het New Yorkse Caffe Dante).

  Wat betekent extra droog in vermouth?

  Droog, perfect, of nat
  Een typische droge martini heeft een scheutje droge vermout, terwijl een “extra droge” martini slechts een druppel of twee droge vermout heeft (soms zelfs helemaal geen). Een natte martini is dan weer precies het tegenovergestelde – je wilt meer droge vermout.

  Kun je vermout alleen drinken?

  Op z’n best is vermouth niet zomaar een cocktailingrediënt, het is een cocktail op zich. Een voorbeeld: een glas van de legendarische Punt e Mes met ijs (en een sinaasappelschil, als je wilt). De zoete vermout heeft meer bitterheid dan zijn soortgenoten – het is die extra bitterheid die het helpt op zichzelf te staan.

  Kan ik extra droge vermout gebruiken in een martini?

  De klassieke Martini & Rossi® Cocktail is een mix van 6 delen Dry London Gin en 1 deel Extra Dry Vermouth gegarneerd met een olijf of citroendraai, hij wordt meestal geroerd in een mixglas en geserveerd in een “V” vormig glas.

  Moet vermout gekoeld worden?

  Of het nu droge vermout is (misschien maak je een Fifty-Fifty Martini), zoete rode vermout (voor negroni’s), of de tussenliggende bianco (voor een nieuwe draai aan een negroni), het moet in de koelkast – waar het niet langer dan een paar maanden houdbaar is.

  Kun je een Manhattan maken met extra droge vermout?

  Een Dry Manhattan is precies wat er op het blikje staat: een Manhattan, gemaakt met droge vermout in plaats van zoete vermout. Het is een lichtere, meer verfrissende versie van het origineel, met een grotere nadruk op de kruidige noten van een goede rogge – bourbon is aanvaardbaar, maar rogge is hier echt het beste.